Η σέξι Sofia Vergara μας δίνει τις fitness συμβουλές της

Όταν ακούς τη λέξη Κολομβία σου έρχονται στο μυαλό οι γυναίκες με τις αψεγάδιαστες καμπύλες. Και όταν σκέφτεσαι τις αψεγάδιαστες καμπύλες αμέσως τρυπώνει στη σκέψη σου η Κολομβιανή ηθοποιός Sofia Vergara. Η όμορφη ηθοποιός παύλα μοντέλο, παρουσιάστρια και επιχειρηματίας με το θηλυκό σώμα (που ναι, έχουμε ζηλέψει πολλές φορές) γίνεται αυτήν την εβδομάδα ο δικός μας μέντορας και fitness γκουρού.

Η ίδια αποκάλυψε τα fitness μυστικά της κι εγώ σου τα παραδίδω απλόχερα. Πόσες φορές φορές γυμνάζεται μέσα στην εβδομάδα και ποιες είναι οι αγαπημένες της ασκήσεις; Ποια είναι η σχέση της με το φαγητό; Αυτά κι ακόμα περισσότερα πρόκειται να ανακαλύψουμε στο σημερινό μας θέμα.

Last Info: Πριν περάσουμε όμως να δούμε αναλυτικά όλα όσα εκμυστηρεύτηκε, πρέπει να σου πω ότι η ίδια έχει ένα γιο 24 ετών. Κι όμως! Η όμορφη ηθοποιός παντρεύτηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 18 ετών και έπειτα ακολούθησε η γέννα του πρώτου της παιδιού. Για να μην σου δημιουργούνται απορίες η Sofia έχει πατήσει ήδη τα 44 και φυσικά δεν της φαίνεται. Δεν νομίζω να διαφωνείς…


Πάρε “ρεπό” από τη γυμναστική…

“Αν έχω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυρισμάτων, μπορεί να γυμναστώ πέντε με εφτά φορές την εβδομάδα! Ναι, είναι πολύ! Όταν όμως είναι πολύ απασχολημένη και δεν βρίσκω χρόνο, μπορεί να μην αφιερώσω ούτε ένα λεπτό στη γυμναστική, για εβδομάδες ολόκληρες”.

Η Sofia συνέχισε λέγοντας: “Είναι καλό να δίνεις ένα ρεπό στο σώμα σου από τη γυμναστική. Μετά και όταν θα φτάσει η ώρα να γυμναστείς, εκείνο θα είναι αρκετά ξεκούραστο και θα έχει καλύτερες επιδόσεις. Άφησε το σώμα σου να ξεκουραστεί κατά διαστήματα, γιατί σίγουρα θα έρθεις αντιμέτωπη κάποια στιγμή με τον τραυματισμό των μυών”.

…Αλλά μην παραμελείς το σώμα σου τελείως
“Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι πλέον έχουν ένα πιεστικό πρόγραμμα στην καθημερινότητά τους που τους κρατάει μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από το γυμναστήριο. Συνήθως αυτοί οι παράγοντες είναι η δουλειά και η οικογένεια, αλλά θεωρώ πως αν θες μπορείς να βρεις έστω 15 λεπτά ή μισή ώρα να αφιερώσεις στον εαυτό σου”.

Η ηθοποιός συμβουλεύει: “Μετακινήσου με τα πόδια για να γυμνάζεσαι και να διατηρείς το μεταβολισμό σου ενεργό. Το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο κάνε για μερικά λεπτά κοιλιακούς. Αν αφιερώνεις έστω αυτά τα λίγα λεπτά στο σώμα σου, εκείνο θα σε ανταμείψει”.


Δεν χρειάζεται να κάνει
jogging για να γυμναστείς

“Όπως οι περισσότερες γυναίκες, έτσι κι εγώ δεν είμαι οπαδός του τρεξίματος. Μπορεί να κάνω ποδήλατο για μερικά λεπτά, αλλά σε γενικές γραμμές μου αρέσει να περπατάω. Με αυτόν τον τρόπο γυμνάζω τους γλουτούς και τα πόδια μου. Βρες κι εσύ το δικό σου τρόπο περπατήματος. “Παίξε” με την ταχύτητα και κούνα πάντα τα χέρια σου, για καλύτερα αποτελέσματα”.


Θαύμασε τις καμπύλες σου

“Η φύση έδωσε στη γυναίκα τις καμπύλες κι εγώ το έχω αποδεχτεί αυτό. Με τη γυμναστική προσπαθώ να αναδείξω τη σιλουέτα μου με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να προσπαθώ να αδυνατίσω ή να απαρνηθώ το γυναικείο σώμα μου”.


Άλλαξε τη γυμναστική σου ρουτίνα

“Με το κάνεις τις ίδιες ασκήσεις κάθε μέρα, ξανά και ξανά, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κουραστείς σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Δοκίμασε διαφορετικά ήδη εκγύμνασης που θα κρατούν ψηλά το ενδιαφέρον και την αυτοπεποίθησή σου”.


Μπορείς να κάνεις γυμναστική ακόμα και στο σπίτι

Η γυμναστική στο σπίτι δεν χρειάζεται εξοπλισμό. Ο μόνος σου αντίπαλος είναι το ίδιο σου το σώμα. Όταν προετοιμάζομαι για μια red carpet εμφάνιση και δεν έχω χρόνο να πάω στο γυμναστήριο, κάνω κοιλιακούς και ασκήσεις σανίδας μόνη μου. Επιπλέον, μπορείς να επενδύσεις σε ένα λάστιχο που είναι αρκετά οικονομικό και να γυμνάσεις όλο σου το σώμα, αφού έχεις βεβαιωθεί ότι εκτελείς σωστά τις ασκήσεις. Πραγματικά, με το λάστιχο γυμναστικής μπορείς να δεις τεράστια αλλαγή στο σώμα σου”.


Κάνε
squats

Οι ασκήσεις squats είναι από τις αγαπημένες μου γιατί βλέπω άμεσα αποτελέσματα. Αν κάνεις 25 επαναλήψεις θα δεις αμέσως τα πόδια σου να γραμμώνουν και να αποκτούν μια άλλη όψη. Όσον αφορά στο κομμάτι των γλουτών, η αλλαγή θα έρθει σταδιακά αλλά σύντομα. Πολύ πιο σύντομα από οποιαδήποτε άλλη άσκηση. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι τα γόνατα. Αυτό το σημείο μπορεί να τραυματιστεί πολύ εύκολα με αυτές τις ασκήσεις”.


Μην νιώθεις ενοχές με το φαγητό

Έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να μην νιώθει ενοχές όταν απολαμβάνει κάτι νόστιμο και με πολλές θερμίδες. Αν θέλεις να φας πίτσα ή ένα cupcake μπορείς να το κάνεις. Απλά περιόρισε τον εαυτό σου ώστε να μην φάει όλη την πίτσα ή 7 cupcakes”.

Η Sofia τόνισε: “Η στέρηση δεν σε οδηγεί πουθενά! Αντιθέτως κάποια στιγμή θα κουραστείς από αυτό το βάσανο και θα καταναλώνεις ότι βρεις μπροστά σου. Το να έχεις μια ισορροπία στη διατροφή σου είναι πολύ σημαντικό. Προσπάθησε να τρως υγιεινά πέντε με έξι φορές την εβδομάδα και δώσε ένα ρεπό ευχαρίστησης και επιβράβευσης στον εαυτό σου με ένα ή δύο γεύματα”.

And More