Jennifer Aniston: Ποια είναι η δίαιτά της; Τι γυμναστική κάνει; Ποιο σνακ προτείνει;

Πριν δύο μήνες έγινε 46 χρόνων και παρόλ’ αυτά είναι ακόμα εκθαμβωτική και εντυπωσιακή. Ο χρόνος για τη Jennifer Aniston, κυλάει πολύ αργά και κάθε σημάδι του (εάν υπάρχει) στο πρόσωπο ή στο σώμα της είναι απλά αμελητέο. Δεν γίνεται να μην έχεις δει άλλωστε αυτό το σέξι και γυμνασμένο κορμί που διατηρεί μέχρι σήμερα. Καλοσχηματισμένα χέρια, γραμμωμένοι κοιλιακοί, καλλίγραμμα πόδια… Ένα αγαλματένιο κορμί χωρίς ψεγάδια από άκρη σ’ άκρη του. Είπα πολλά ε; Τώρα ας πω και τον τρόπο που καταφέρνει να διατηρεί αυτή την άψογη φυσική κατάσταση γιατί σου έχω εδώ όλα τα fitness μυστικά της!


Το τρικ… για να ενδίδει στους πειρασμούς!

H Τζένιφερ Άνιστον πέρα από καθημερινή και σκληρή γυμναστική, προσέχει αυστηρά και τη διατροφή της. Υποστηρίζει πως το μέτρο είναι η καλύτερη επιλογή και ότι κάθε γυναίκα πρέπει να έχει ρεαλιστικούς στόχους. Η ίδια προτρέπει τις γυναίκες να υποκύπτουν μια στο τόσο στις “απαγορευμένες” απολαύσεις και να μην καταπιέζουν τον εαυτό τους. “Τρώω σωστά και γυμνάζομαι αλλά επίσης ενδίδω στα φαγητά που θέλω… Δεν πεθαίνω από την πείνα… Η συμβουλή μου είναι: σταματήστε να τρώτε βλακείες κάθε μέρα!” έχει δηλώσει η Jennifer.


Η διαίτά της

Η δίαιτα της όμορφης ηθοποιού βασίζεται σε μεγάλος μέρος στην κατανάλωση πρωτεΐνης. Η Rachel από τα “Φιλαράκια” τρώει συχνά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα, τα οποία κρατάνε το μεταβολισμό της πάντα ενεργό.
Τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα ημερήσιο πρόγραμμα; Σολομό με σπαράγγια, μπουρίτος με κοτόπουλο και light σος και σίγουρα πολλές σαλάτες με ντομάτα, αγγούρι και άλλα λαχανικά. Και όχι μόνο αυτά! Η Jennifer έχει εντάξει και τους “καλούς” (σύνθετους) υδατάνθρακες στη διατροφή της.
Τρώει συχνά καστανό ρύζι, βρώμη, γλυκοπατάτες, μπάρες δημητριακών και πολλά λαχανικά. Επίσης λατρεύει το αβοκάντο, το φυστικοβούτυρο και το cottage τυρί. Έτσι λέει πως διατηρείται η επιδερμίδα της τόσο νέα και φρέσκια.

Το σνακ που προτείνει
Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, όπως λέει, βοηθούν στο να νιώθεις καλύτερα και συνιστά τα παγωμένα σταφύλια σαν γρήγορο και νόστιμο σνακ. Το αγαπημένο της είναι τα ροδάκινα με λίγο τυρί (περίεργα γούστα η Jennifer).

Πόσο νερό σου προτείνει…
Η Τζένιφερ ξέρει! Και για αυτό προτείνει επίσης να πίνουμε υγρά στη μισή ποσότητα του βάρους μας. Εάν δηλαδή ζυγίζεις 54 κιλά τότε, καλό είναι να πίνεις 2.7 λίτρα περίπου υγρών την ημέρα. Η ίδια πίνει άφθονο νερό και μερικές φορές της αρέσει να περιποιείται τον εαυτό της, πίνοντας light coca-cola.



Τι γυμναστική κάνει…

Της αρέσουν οι πρωτότυπες και οι διαφορετικές ασκήσεις γυμναστικής. Αγαπά το ποδήλατο και τη yoga ενώ στα νέα της ενδιαφέροντα έχει προστεθεί και το spinning (μια έντονη αερόβια άσκηση με ποδήλατο που καίει γρήγορα λίπος, βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στη γράμμωση).

Γυμνάζεται 5-6 φορές την εβδομάδα από 40 λεπτά και είτε αντικαθιστά τη μία μέρα με pilates είτε με yoga. Ακόμα κι όταν βρίσκεται σε ταξίδι, παίρνει μαζί της βαράκια των 3 κιλών για να γυμνάζει τα χέρια της, όταν βλέπει τηλεόραση ή μιλάει στο τηλέφωνο. Επίσης κάνει λίγες διατάσεις πριν κοιμηθεί και λίγα καθίσματα. Τόσο εθισμένη με τη γυμναστική η κυρία Aniston!

Όταν βαριέται να κάνει γυμναστική…
Επειδή βαριέται να κάνει τις ίδιες ασκήσεις κάθε μέρα, προτιμά να τις συνδυάζει. Αυτό της δίνει και ένα κίνητρο για να μην παραιτηθεί. Βέβαια υπάρχουν και μέρες όπως έχει παραδεχτεί που δεν θέλει και δεν μπορεί να γυμναστεί. “Υπάρχουν και μέρες που λέω δεν μπορώ ή δεν θέλω… Πιστεύω ότι κάθε φορά πρέπει να ακούς το σώμα σου. Υπάρχουν βέβαια και φορές που λέω δεν έχω όρεξη, ας κάνω λίγο ποδήλατο για 10 λεπτά και έτσι αποκτώ και πάλι την ενέργεια μου και συνεχίζω” λέει ενώ δίνει και μια συμβουλή “Πριν πείτε σήμερα αποφάσισα ότι δεν θα γυμναστώ, ξεκινήστε μια άσκηση που σας αρέσει και θα δείτε πόσο πιο όμορφα θα νιώσετε αμέσως”.


2,5 μήνες χωρίς γυμναστική για το “Cake”

Καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο και ψυχοφθόρο ήταν για την χολυγουντιανή σταρ να βλέπει το σώμα της να αλλάζει και να παχαίνει για τις ανάγκες της ταινίας της “Cake”. Η ίδια ανέφερε σε συνέντευξή της: “Βασικά απείχα από τη γυμναστική για 2,5 ολόκληρους μήνες ενώ δεν πρόσεχα τόσο τη διατροφή μου. Έτρωγα το ίδιο υγιεινά αλλά επέτρεπα περισσότερες ατασθαλίες στον εαυτό μου.”

Η υγιεινή διατροφή την έσωσε!
Η επιστροφή στη fitness καθημερινότητά της ήταν λίγο δύσκολη όπως είπε, αυτό όμως που την έκανε να χάσει γρήγορα τα κιλά, ήταν η φυσική της κατάσταση και η υγιεινή διατροφή που συνέχισε να ακολουθεί. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι προσωπικοί της γυμναστές: “Το να μην γυμνάζεσαι καθόλου για 2 μήνες, είναι επίπονο για κάποιον που έχει συνηθίσει σε αντίθετους ρυθμούς. Εάν όμως σε αυτό το διάστημα ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή, τότε θα είναι πιο εύκολο να χάσεις τα κιλά που πήρες.”

Το τρίπτυχο της επιτυχίας!
Μέτρο, αυτογνωσία και εγκράτεια. “Μην στερείς στον εαυτό σου αυτό που αγαπάς και μην πιέζεις το σώμα σου να φτάσει στα άκρα. Δες τη γυμναστική σαν διασκέδαση και ευεξία και δώσε στον οργανισμό σου τη σωστή τροφή για να έχει δύναμη και ενέργεια” συνιστά σε όλες τις γυναίκες.

And More