Λίγο πριν τα Όσκαρ! Λογικές, αυστηρές και θεότρελες πρακτικές διατροφής λίγο πριν το red carpet

Red Carpet Ready! Μια φράση που μοιάζει άθλος, γολγοθάς, εφιάλτης (ή και περίπατος) για κάθε επώνυμη κυρία που πρέπει να περπατήσει πάνω στο διάσημο πια κόκκινο χαλί. Τα μοναδικά κομμάτια των μεγαλύτερων οίκων μόδας, μέσα στα οποία θα ποζάρουν οι celebrities τη βραδιά των oscar, δεν δίνουν περιθώρια για ατασθαλείες. Ψάξαμε, ρωτήσαμε, ζητήσαμε και μάθαμε τα πιο συνήθη μυστικά των stars πριν από τα Oscars. Πηγές μας; Μα φυσικά οι διαιτολόγοι και οι γυμναστές που τους αναλαμβάνουν…

Λογικές, αυστηρές και θεότρελες πρακτικές που ακολουθούν οι πιο διάσημες star του hollywood για να είναι fitness ready πριν από τη μεγάλη απονομή.

Έχω ένα μυστικό… τρώνε πρωινό!
Ναι, οκ. Θα μου πεις τώρα σιγά το μυστικό! Κι όμως, ο personal trainer των Jennifer Lopez και Penelope Cruz έχει πιο αναλυτικές λεπτομέρειες. Οι λαμπερές του πελάτισσες τρώνε απαραιτήτως κάτι 30′ λεπτά αφού σηκωθούν από το κρεβάτι. “Αυτός είναι ο τρόπος να στείλεις στο σώμα σου το σήμα πως δεν λιμοκτονείς και έτσι να ξεκινήσει να καίει λίπος”! Ο ίδιος προτείνει ομελέτα με δημητριακά βρώμης, φρούτα και ασπράδια αυγών για φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

/

ΛΟΓΙΚΟ: Το πρωινό, κατά γενική ομολογία είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και αν καταφέρεις να το έχεις όπως του αξίζει, τότε θα δεις σημαντικά οφέλη στη διατροφή σου. Αυτό σκέφτονται και οι επώνυμες και δεν το παραλείπουν ούτε για το πιο ακριβό beaute.

Τα… λευκά κομμένα μαχαίρι
Ο personal trainer Teddy Bass, που βρίσκεται πίσω από το καλογυμνασμένο σώμα της Cameron Diaz, εξηγεί πως κάθε φορά που η ηθοποιός προετοιμάζεται για ένα μεγάλο event λέει όχι σε ζάχαρη, αλεύρι, ψωμί, πατάτα. Διακρίνεις μια μικρή εμμονή ενάντια στους υδατάνθρακες; Για να είμαστε ειλικρινείς πρόκειται για τρόμο! Σαν να λέμε η Cameron ζει με φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη και μόνο. Ναι, δεν ακούγεται και τελείως παρανοϊκό, είναι όμως πολύ αυστηρό. Δεν είναι κρίμα να στερείται κανείς τόσα για μερικά φλας;

/

ΑΥΣΤΗΡΟ: Δεν είναι κακό να πεις όχι σε επεξεργασμένες τροφές, όμως οι υδατάνθρακες είναι βασική πηγή ενέργειας και μπορεί κανείς να την προσλάβει από τρόφιμα ολικής άλεσης και δημητριακά χωρίς να έχει τον φόβο της αποθήκευσης λίπους.

Βάζουν κάποια λαχανικά στη black list
Τώρα αυτό πως να το εξηγήσω χωρίς να παρεξηγηθώ. Υπάρχουν κάποιες τροφές που προκαλούν αέρια στον οργανισμό. Λαχανικά απολύτως υγιεινά που κινητοποιούν το έντερο και έτσι μπορεί να σε φουσκώσουν. Επώνυμες λοιπόν όπως η Charlize Theron δεν θέλουν ούτε να το αντικρίσουν το μπρόκολο ή το κουνουπίδι όσο πλησιάζουν κάτι τέτοιες μέρες. Ακολουθώντας τις συμβουλές των διαιτολόγων τους τρώνε μόνο μαρούλι, σέλερι, αγγούρι, πορτοκάλι και σταφύλια που είναι πλούσια σε νερό και θα βοηθήσουν τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες.

/

ΛΟΓΙΚΟ: Είναι κάποια λαχανικά που ειδικά σε άτομα με ευαίσθητο εντερικό σύστημα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα. Ένα μενού γεμάτο φρούτα και λαχανικά που όμως αποκλείει για λίγο έστω κάποια από αυτά, δεν μπορεί να έχει κάτι το μεμπτό.

Κάνουν τη μέρα τους λίγο πιο… πικάντικη
O personal trainer των Anne Hathaway και Live Tyler, David Kirsh συμβουλεύει τις πελάτισσές του να το ρίξουν στα καυτερά και τα πικάντικα πριν από μια σημαντική εμφάνιση. “Κάνει το φαγητό πεντανόστιμο και μειώνει την όρεξη, οπότε τρως λιγότερο” εξηγεί.

/

ΛΟΓΙΚΟ: Μάλιστα έρευνες δείχνουν πως η καψαϊκίνη της καυτερής πιπεριάς αυξάνει τη θερμογένεση που οδηγεί και σε μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

Υποφέρουν από αδυναμία συγκέντρωσης…
Μπερδεύτηκες; Πριν από κάποιο διάστημα κυκλοφόρησε η είδηση πως η Paris Hilton έκανε χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων για την διαταραχή/αδυναμία συγκέντρωσης, τα οποία φυσικά έχουν διαιτητικές ιδιότητες. Η ίδια βεβαίως, βεβαίως αρνήθηκε πως το έκανε για να χάσει κιλά, όμως τα συγκεκριμένα σκευάσματα έκαναν θραύση ως χάπια αδυνατίσματος τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

/

ΘΕΟΤΡΕΛΟ: Η αγαπητή Paris μπορεί άνετα να κάνει παρέα με την Megan Fox που τρώει όσο ανθυγιεινά θέλει και μετά το ρίχνει στα σφηνάκια με ξίδι για να κάνει όπως ισχυρίζεται αποτοξίνωση.

Ανακαλύπτουν το ελιξήριο της τέλειας σιλουέτας

Άλλη μια είδηση που έκανε τα health and fitness δημοσιεύματα να πάρουν φωτιά ήταν αυτή της Beyonce που κατάφερε να χάσει 10 κιλά σε 10 ημέρες με ένα μαγικό ποτό. Ένα shake με βάση το maple syrup (σφένδαμος), το οποίο βέβαια ήταν και η μόνη της τροφή για 10 ολόκληρες ημέρες. Αλλά η Beyonce δεν είναι το μόνο παράδειγμα, τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δεκάδες celebrities που μπροστά στην εμφάνισή τους σε κάποιο μεγάλο event ακολουθούσαν παρόμοια προγράμματα. Για παράδειγμα διάσημο είχε γίνει πριν κάποια χρόνια το Isagenix program, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε κάποιος να πίνει μόνο shakes και να τρώει energy bars για 30 ολόκληρες μέρες.

/

ΘΕΟΤΡΕΛΟ: Η διάσημη τραγουδίστρια που έμπλεξε στα πλοκάμια της showbiz του κινηματογράφου, αναγκάστηκε να κάνει τη δραστική αυτή δίαιτα για τις ανάγκες του ρόλο που υποδυόταν. Η ίδια δήλωσε αργότερα πως δεν θα το ξανάκανε ποτέ. Αυτό σου αρκεί;

Βάφονται στα χρώματα του… fit
Είναι όμως και εκείνες οι επώνυμες – εδώ οι φήμες δεν δίνουν ονόματα, δεν θίγουν υπολήψεις – που δεν πρόλαβαν. Δεν πρόκαμαν να γυμναστούν, έφαγαν το κάτι παραπάνω και ο καιρός πέρασε. Πώς θα βγάλουν τώρα τα μπράτσα σε κοινή θέα χωρίς να εκτεθούν; Η απάντηση είναι self tan. Η υπεύθυνη μεγάλου salon de beaute έχει δεκάδες επώνυμους που τρέχουν για self tan στα μπράτσα που θα τις βοηθήσει να δείχνουν πιο fit και γυμνασμένες.

/

ΘΕΟΤΡΕΛΟ: Έχεις δει το χαρακτηριστικό επεισόδιο από τα φιλαράκια, με τον Ross να προσπαθεί να κάνει self tan και τελικά να ψεκάζεται λανθασμένα τρεις και τέσσερις φορές; Φαντάσου να συμβεί αυτό σε κάποια celebrity λίγες ώρες πριν τα Oscars!! Καταστροφικό…

Για αυτό το σώμα πληρώνω όσο, όσο
Η δίαιτα είναι σημαντικό κομμάτι μιας εκθαμβωτικής εμφάνισης. Και οι επώνυμες θα πλήρωναν όσο, όσο για να είναι έτοιμες να μπουν στη λαμπερή τουαλέτα τους. Η προετοιμασία μπορεί να ξεκινά ακόμη και έξι μήνες πριν το κόκκινο χαλί και το κόστος της προετοιμασίας μόνο για τη διατροφή μπορεί να κοστίζει ως και 12.000 δολάρια. Ο πιο διάσημος διαιτολόγος των Oscar φαίνεται πως είναι ο νεοϋορκέζος Dr. Oz Garcia, που πήρε αυτά τα χρήματα για να προετοιμάσει τη Hillary Swank.

/

ΘΕΟΤΡΕΛΟ: Όταν μια γυναίκα ξοδεύει περισσότερα από τις ετήσιες απολαβές της μέσης Ελληνίδας για το διαιτολόγο της, τότε αυτό και μόνο φαντάζει παρανοϊκό.

And More