Μαθήματα anti-stress: Μάθε πως διώχνουν το άγχος οι επιτυχημένες σταρ και ακολούθησε τις συμβουλές τους

Το άγχος είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και του εαυτού μας. Τις περισσότερες φορές η καρδιά χτυπάει δυνατά, στο κεφάλι πρωταγωνιστούν διάφορες σκέψεις, τα χέρια ιδρώνουν, με αποτέλεσμα η ψυχολογία μας να πέφτει και να νιώθουμε εξαντλημένες για τις επόμενες μέρες.

Το άγχος δεν είναι μόνο δικός μας φίλος! Είναι φίλος και των αγαπημένων μας celebrities. Το θέμα όμως είναι το εξής: οι ίδιες έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να το αποβάλλουν και να το διώχνουν εντελώς από την καθημερινότητά τους. Η καθεμία κάνει κάτι ξεχωριστό! Κάτι που να ταιριάζει στην καθημερινότητά της και στον χαρακτήρας της. Μάλιστα, δηλώνουν τι ακριβώς τις έχει “σώσει” και δίνουν και σε εμάς τις ίδιες συμβουλές. Τι λες; Θα τις δοκιμάσουμε;

Extra Info: Τα αγχώδη άτομα χάνουν δυσκολότερα κιλά λόγω της αυξημένης έκκρισης της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία αυξάνει την αποθήκευση λίπους και μειώνει το μεταβολισμό.

 

Nicole Kidman: “Μάθε να λες όχι”

Είναι από τις πιο διάσημες ηθοποιούς και η ίδια έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα. Όπως είπε η Nicole δυσκολευόταν και αγχωνόταν να πει “όχι” σε μια δουλειά ή σε ένα κάλεσμα, αλλά δούλεψε αρκετά για αυτό και κατάφερε να ξεπεράσει την ενοχή της και το άγχος της. Πως; Έδωσε έμφαση στα οφέλη που της πρσφέρει η οικογένειά της κι επέλεξε να είναι περισσότερη ώρα μαζί τους. Μάλιστα δήλωσε ότι ένιωσε πολύ όμορφα όταν το Σάββατο βράδυ ακύρωσε μια δουλειά κι έκατσε σπίτι με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

 

Chloé Grace Moretz: “Βρες τον δικό σου τρόπο να κάνεις διαλογισμό”

Είναι ένα κορίτσι που βλέπουμε στις ταινίες από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι όταν μπλέκεσαι στο χώρο του θεάματος στα πέντε σου χρόνια, τα προβλήματα ξεκινούν πολύ νωρίς. Η Chloe έκανε κομμάτι της ζωής της τη yoga και το διαλογισμό και βρήκε τη δική της “πνευματώδη πρακτική”. “Το να μάθεις να ζεις για λίγο στη δική σου ησυχία, είναι ακριβώς ο λόγος που ο διαλογισμός με βοήθησε τόσο πολύ. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή πίεσα τον εαυτό μου για να εντάξω τη γιόγκα στην πρωινή μου ρουτίνα. Αυτό βοηθάει πολύ στο να χαλαρώσεις και να ξεκινήσεις σωστά στη μέρα σου, από το να σηκωθείς βιαστικά από το κρεβάτι και να κοιτάξεις τα e-mail στο κινητό σου”.

 

Mandy Moore: “Δοκίμασε μια θεραπεία με έναν ειδικό”

Η ηθοποιός επιλέγει άλλο “μέσο” που θα την φροντίσει και θα την κάνει να νιώσει καλύτερα. Αυτό το “μέσο” δεν είναι κάποιους είδους γυμναστική ή άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον. Αυτό το μέσο είναι ένας ψυχολόγος, θεραπευτής, ψυχίατρος. Και η Mandy ξέρει πολύ καλά ότι η κατάλληλη στιγμή για να τον επισκεφθεί είναι όταν αρνείται να πάει.

 

Adwoa Aboah: “Δούλεψε” το άγχος σου στο γυμναστήριο”

“Σίγουρα γυμνάζομαι πολύ, αλλά αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Ακόμα κι αν έχω ελεύθερη τη μέρα του, εγώ θα την περάσω στο γυμναστήριο. Όπως πολλοί άνθρωποι, έτσι κι εγώ υποφέρω από το άγχος και το στρες. Οπότε επιλέγω να γυμναστώ που ξέρω ότι θα με χαλαρώσει και θα με κάνει να επικεντρωθώ στην προπόνηση.”

 

Gwyneth Paltrow: “Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο”

Το wellness freak και διάσημη ηθοποιός, Gwyneth Paltrow, έχει να μας προτείνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Η ίδια μας παροτρύνει να μπούμε στην μπανιέρα, ρίξουμε στο νερό άλατα, αρώματα, έλαια, πέταλα λουλουδιών και να απελευθερώσουμε από μέσα μας όλη την κακή ενέργεια κα το άγχος που υπάρχει. Δεν τη βρίσκω και τόσο κακή ιδέα…

And More