Meghan Markle: Η διατροφή και η γυμναστική που έκανε για τον βασιλικό γάμο με τον Πρίγκιπα Harry

Η Meghan Markle είναι από τα πιο hot θέματα συζήτησης τις τελευταίες εβδομάδες και όχι τυχαία, αφού ο γάμος της πρώην ηθοποιού (φυσικά και δεν θα συνεχίσει το ρόλο της στη διάσημη σειρά “Suits” και φυσικά δεν θα ασχοληθεί ξανά με αυτό το επάγγελμα) με τον Πρίγκιπα Harry, θα γίνει το Σάββατο στις 19 Μαΐου.

Όπως οι περισσότερες νύφες, έτσι και η Meghan, έχει προετοιμαστεί ψυχολογικά, αλλά και σωματικά για τον βασιλικό γάμο. Μιας και όλα τα φώτα, οι κάμερες, οι φωτογραφικές μηχανές και τα βλέμματα όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα πάνω της, επέλεξε να ακολουθήσει μια προσεκτική διατροφή και ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής για να είναι σε τέλεια φόρμα. Αναρωτιέσαι τι ακριβώς έκανε; Πριν περάσουμε να δούμε όλα όσα αποκάλυψε, θέλω να σου πω ότι δεν άφησε το άγχος να την επηρεάσει. Ακολούθησε μια διατροφή με cheat days, κατάφερνε να ισορροπεί την πρόσληψη των θερμίδων με έναν τρόπο που αποκαλύπτει, και φυσικά “έκαιγε” ότι έτρωγε με την άσκηση που έκανε. Πάμε να δούμε αναλυτικά…

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ

Η Meghan Markle είναι σαν εμάς! Τρώει τηγανητές πατάτες, πίνει κρασί και τρελαίνεται για το παγωτό χωνάκι. Πιστεύει ακράδαντα ότι η ζωή της θα ήταν δυστυχισμένη αν δεν απολάμβανε αυτές τις λιχουδιές. Πως καταφέρνει όμως να έχει αυτό το σώμα;

Μέτρον άριστον!
Το μυστικό της Meghan, είναι να ακολουθεί μια διατροφή γεμάτη από θρεπτικά συστατικά, η οποία βασίζεται σε τροφές με λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Η ίδια δήλωσε: “Προσπαθώ να ακολουθώ μια vegan ή vegetarian διατροφή (ανάλογα τη διάθεσή μου) πέντε ημέρες την εβδομάδα, ώστε να μπορώ να απολαμβάνω ότι θέλω τα σαββατοκύριακα, χωρίς να επηρεάζονται τα κιλά μου. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι γυμνάζομαι, οπότε ό,τι τρώω θα το “κάψω” με τη γυμναστική. Πιστεύω ότι δικαιούμαι να τρώω δύο φορές την εβδομάδα ό,τι θέλω, από την στιγμή που γυμνάζομαι”.

Το μενού της

  • Πρωινό: Smoothie με γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και με γεύση βανίλια, φρέσκα blueberries ή φράουλες ή μπανάνα
  • Μεσημεριανό: Πράσινη σαλάτα, λίγο κατσικίσιο τυρί, μια φέτα ψωμί, ένα ποτήρι ροζέ κρασί
  • Βραδινό: Ζυμαρικά με θαλασσινά, ένα ποτήρι negroni (κοκτέιλ με βερμούτ, campari και πορτοκάλι)

Τα σνακ που λατρεύει
Η Meghan έχει κάποια σνακ μέσα στο ψυγείο της, που απολαμβάνει να τρώει και ο… σκύλος της. Στην κουζίνα της λοιπόν, θα βρει κανείς χούμους, καρότα, γάλα αμυγδάλου, πράσινο χυμό και chia seed pudding.

Τι τρώει όταν ταξιδεύει;
Η Meghan όταν δεν βρίσκεται στο σπίτι της και είναι αναγκασμένη να ταξιδεύει, επιλέγει τα γεύματά της να χαρακτηρίζονται από πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Δύο αγαπημένα της πιάτα είναι τα αυγά ποσέ ή το ψωμί με αβοκάντο.

Οι διατροφικές διαφορές με την Kate Middleton
H Meghan είναι πολύ υπέρ των υδατανθράκων, σε αντίθεση με άλλες σταρ και πιο συγκεκριμένα με την Kate Middleton. Για να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σου, η Kate πριν από το γάμο της με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ, έκοψε εντελώς τους υδατάνθρακες και ακολούθησε μια διατροφή βασισμένη στις πρωτεΐνες.

Η ίδια μάλιστα, έχει δηλώσει: “Λατρεύω τις τηγανιτές πατάτες και τα μακαρόνια. Αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν οι υδατάνθρακες; Επίσης, μου αρέσει πολύ το κρασί, τα κοκτέιλ με τεκίλα, το negroni, αλλά και το ουίσκι. Δεν είναι κακό να απολαμβάνεις ένα ποτήρι από το αγαπημένο σου ποτό”.

Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ

Όλα ξεκίνησαν από… τη μαμά της
Η ίδια είχε πει σε δήλωσή της: “Η μαμά μου ήταν Yoga Instructor, οπότε αυτό το είδος της γυμναστικής “ρέει στις φλέβες μου”. Μου αρέσει πολύ η vinyasa yoga και συνήθως κάνω το μάθημα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με πολλά κεριά”.

Τρέξιμο για καθαρό μυαλό
Εκτός από τα μαθήματα yoga, η Meghan είναι μεγάλη οπαδός του jogging. Αναρωτιέσαι γιατί; Οι λόγοι δεν αφορούν μόνο τη σωματική της κατάσταση, αλλά και το μυαλό της. Όπως έχει δηλώσει η ίδια, με το τρέξιμο νιώθει ότι “αδειάζει” το κεφάλι της και μειώνεται το άγχος. Έτσι, μπορεί και λειτουργεί καλύτερα στην καθημερινότητά της.

Pilates για super τόνωση
Επίσης, στην Markle αρέσει πολύ το μάθημα Megaformer pilates, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα που συνδυάζει την τόνωση που αποφέρουν οι pilates, με την εκπαίδευση αντιστάσεων του bodybuilding. Όπως είχε πει και η ίδια, είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για το σώμα σου.

And More