Natalia Vodianova: Τα fitness μυστικά ενός μοντέλου. Ποια δίαιτα ακολουθεί;

H Natalia όπως πολύ σωστά μαντεύεις είναι από τη Ρωσία! Η πανέμορφη γυναίκα που βλέπεις, όχι μόνο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στις πρώτες θέσεις του Forbes στη λίστα με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο, αλλά είναι και μητέρα τριών παιδιών. Τι δίαιτα κάνει;

Truth or dare?
Ας ξεκινήσουμε με στοιχεία. Όπως διαβάζουμε η Natalia έχει ύψος 1,76μ., ζυγίζει 52 κιλά και κατάφερε να επιστρέψει στο catwalk μόλις έξι μέρες μετά τη γέννηση του τρίτου της παιδιού. “Πρέπει να παραδεχτώ πως επέστρεψα σε κάποιο event μόδας, μόλις τρεις μέρες μετά τη γέννηση του Βίκτορ (του γιου της) και φορούσα Givenchy Couture” Που σημαίνει; Που σημαίνει πως εκτός από το ότι μπορεί να θέλεις να της ρίξεις μπουνιά, οι ερωτήσεις για το αιώνιο ερώτημα, αν δηλαδή τα μοντέλα είναι πολύ αδύνατα, προβάλουν τα λάθος πρότυπα κτλ θα έπεφταν πάνω της βροχή.

Με περισσό θάρρος (και θράσος θα το έλεγε κανείς) η Vodianova δήλωνε πριν κάποιο καιρό στη Vogue: “Ελάτε τώρα, είναι καλύτερα να είσαι skinny, από το να είσαι παχουλή! Τρώμε καλά, γυμναζόμαστε -σας παρακαλώ να κάνετε το ίδιο και θα δείχνετε όπως εμείς” αναφέρει και συμπληρώνει “Λυπάμαι, αλλά σήμερα ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας πολεμά ενάντια στην παχυσαρκία, παιδιά απομακρύνονται από τους γονείς τους επειδή είναι πολύ παχουλά… και ερχόμαστε εμείς να “υπερασπιστούμε” το γεγονός πως είμαστε υγιείς και skinny” αναφέρει με ένταση. Οκ! Αποψή της. Αλλά υπάρχει και η μέση λύση, ε;

Η δίαιτα που της άλλαξε τη ζωή
“Όλοι θα έπρεπε -αν θέλετε τη συμβουλή μου- να κοιτάξουν στη μία και μοναδική δίαιτα που έχω κάνει ποτέ”!! Ποια; Την έχεις ξαναδεί εδώ στο TLIFE. “Όταν ήμουν μικρή είχα έλκος στομάχου, κάτι που δεν μου επέτρεπε να τρώω σωστά. Είχα πολύ κακή πέψη και υπέφερα για αρκετό διάστημα. Τότε κάποιος με συμβούλεψε να ακολουθήσω τη δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος”.

Η φιλοσοφία της δίαιτας είναι πως κάθε άνθρωπος πρέπει να προσαρμόσει όσα τρώει ανάλογα με την ομάδα αίματός του, προκειμένου ο οργανισμός του να λειτουργεί σωστά και αν χρειάζεται να χάσει κιλά. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να μάθεις περισσότερα. “Από τη στιγμή που την ακολούθησα, έχω περισσότερη ενέργεια και την ακολουθώ εδώ και πέντε χρόνια. Λειτουργεί για μένα. Δεν είναι θέμα πρωτεϊνών ή υδατανθράκων, αλλά τι πρωτεΐνη παίρνεις και τι υδατάνθρακες”!

Τι τρώει και τι δεν… ακουμπά;
Με βάση τη δίαιτα της ομάδας αίματος η Natalia εξηγεί πως πρέπει να αποφεύγει τρόφιμα όπως μπανάνες, μάνγκο, κόκκινες πιπεριές και άλλα τρόφιμα με υψηλή οξύτητα. “Αντίθετα το κυνήγι και το συκώτι είναι πολύ καλές τροφές για εμένα”.

Το top model παραδέχεται πως υπάρχουν φορές που θα “ξεστρατήσει”. “Φυσικά υπάρχουν φορές που ξεφεύγω, αλλά τότε είναι που δεν αισθάνομαι και τέλεια –τα λάθος φαγητά ταράζουν το σύστημά μου”!

Εξαντλητική γυμναστική; Όχι για μένα…
Η Vodianova εξηγεί πως γυμνάζεται, όμως δεν της αρέσει και να το παρακάνει. “Έτρεξα το μαραθώνιο πριν μερικά χρόνια, αλλά το πήρα πολύ σοβαρά. Προπονούμουν για έξι μήνες, τρέχοντας τρεις μισούς-μαραθώνιους πριν πάρω μέρος στον αυθεντικό. Ήταν πολύ έντονη καταπόνηση για το σώμα μου -τα πόδια μου πόναγαν τόσο που μου πήρε χρόνο να αναρρώσω” αναφέρει. Βέβαια, δεν θα σταματήσει να τρέχει στο Μαραθώνιο. Απλά, από την επόμενη χρονιά θα προπονείται λιγότερο γι’ αυτό.

15′ λεπτά εξάσκησης
Με το πρόβλημα των 15′ λεπτών δημοσιότητας λυμένο, το μόνο που κάνει είναι να αφιερώνει ένα τέταρτο της ώρας για την εξάσκησή της. “Έχω ένα άλογο και συχνά πηγαίνω για ιππασία. Κάνω ποδήλατο και τρέχω πίσω από τα τρία μου παιδιά. Η φετινή υπόσχεση στον εαυτό μου όμως είναι να κάνω 12 χαιρετισμούς στον ήλιο (yoga) κάθε μέρα. Είναι πολύ γρήγορο -αρκούν 15′ λεπτά- αλλά με αφυπνεί κυριολεκτικά σε όλα τα επίπεδα. Με κάνει να αισθάνομαι ισορροπία”.

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου Νάσια Μυλωνά
KATE UPTON

///

Suki Waterhouse
Natasha Poly
Lily Allen

///

And More