Rihanna: “Μπορώ να χάσω 2-3 κιλά σε μια εβδομάδα κάνοντας γυμναστική!”

Λατρεύει τα μακαρόνια, το ψωμί και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με υδατάνθρακες. Η Rihanna όμως αγαπά περισσότερο από όλα την τέλεια γραμμή της και ιδιαίτερα τα καλλίγραμμα πόδια της.

“Μου αρέσουν πολύ οι υδατάνθρακες, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αυτοί ο εχθρός. Δεν είναι θέμα τόσο, να χάσω βάρος, αφού πάντα ήμουν fit, γυμνασμένη και υγιής. Απλά δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου. Τώρα γυμνάζομαι εντατικά και προσπαθώ να τρώω όσο γίνεται πιο υγιεινά. Και είναι αυτό που με κάνει να χάνω κιλά, χωρίς καν να το σκεφτώ!”

Από την ημέρα που ξεκίνησε εντατική γυμναστική έχει χάσει αρκετά κιλά όπως λέει. “Αν κάνω γυμναστική κάθε μέρα μπορώ να χάσω 2-3 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα. Αν μάλιστα κάνω παράλληλα και δίαιτα, βλέπω πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα” αναφέρει.

Η Low Carb Diet

Δεν είναι η πρώτη που έχει εφαρμόσει την Low Carb Diet. Η φιλοσοφία της δίαιτάς της είναι πως κόβεις από το μενού διατροφής σου φαγητά όπως, ψωμί, μακαρόνια. Με τον τρόπο αυτό χάνεις σύμφωνα πάντα με τη Rihanna περισσότερες θερμίδες από το να κάνεις δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες. Ακολουθώντας τη δίαιτα η διάσημη τραγουδίστρια κατάφερε να μειώσει τις λιγούρες, τρώγοντας σε γενικές γραμμές κανονικά και όχι διαιτητικά φαγητά.

Το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής της

Η Rihanna είχε να επιλέξει από τα παρακάτω για κάθε ώρα της ημέρας, όποτε αποφάσιζε να κάνει δίαιτα!

ΠΡΩΙΝΟ
Σάντουιτς με αυγό και κρέας ή αυγό και τυρό και ένα πορτοκάλι
Ένα ισοτονικό ρόφημα πρωτεΐνης
Μια μπάρα δημητριακών χαμηλή σε υδατάνθρακες

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο, πράσινη σαλάτα και δυο κ.σ dressing με χαμηλά λιπαρά
Σάντουιτς με γαλοπούλα, ζαμπόν ή ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο, ελαιόλαδι, μαγιονέζα, μαρούλι και ντομάτα! ½ φλτιζάνι σαλάτα φασολιών

ΒΡΑΔΙΝΟ
Κοτόπουλο σούβλας, ½ φλτιζάνι σαλάτα ζυμαρικών, 1 φλιτζάνι ντομάτες με ξίδι μπαλσάμικο και 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
Ένα spring roll με αυγό. 1 φλιτζάνι γαρίδες με ½ φλιτζάνι ρύζι στον ατμό και 1 φλιτζάνι τσάι
Στήθος κοτόπουλου, με βραστά λαχανικά και ½ φλιτζάνι ρύζι. 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά.

ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
½ φλιτζάνι ξηροί καρποί με αποξηραμένα φρούτα
8 αλμυρά κράκερ με 60 γρ. Cheddar με λίγες θερμίδες
Μπάρα δημητριακών χαμηλή σε υδατάνθρακες
60 γρ. Κίτρινο τυρί. ½ φλιτζάνι σταφύλια

Το πρόγραμμα γυμναστικής της

Ακολουθώντας τις αρχές της Low Carb Diet η Rihanna προτιμά γυμναστική με άρση βαρών. Η λογική είναι πως, αυξάνοντας τους μύες στο σώμα σου, θα μπορείς να καις περισσότερες θερμίδες με λιγότερο κόπο. “Ο καθένας μας θέλει να έχει αδύνατα, γυμνασμένα πόδια. Κάνω ασκήσεις με βάρη, αλλά δεν θέλω τα πόδια μου να “φουσκώσουν” πολύ έντονα! Έτσι επιλέγω να συνδυάζω τις ασκήσεις με βάρη με καρδιαγγειακή άσκηση” εξηγεί η ίδια η Rihanna.

Παράλληλα βέβαια, εντάσσει και την αερόβια γυμναστική, η οποία της δίνει περισσότερη αντοχή να βγάλες σε πέρας τα εντυπωσιακά χορευτικά της επί σκηνής: “Η αερόβια – καρδιαγγειακή άσκηση είναι το κλειδί. Έχω έναν personal trainer που ταξιδεύει μαζί μου όταν έχω κάποιο μεγάλο event. Γυμνάζομαι καθημερινά, αλλά πάντα χρειάζομαι κάποιον να με παρακινήσει. Δεν μπορώ να γυμνάζομαι μόνη μου!” αναφέρει η αφροαμερικανή R’n’B ντίβα.

Η καθημερινή άσκησή της περιλαμβάνει κοιλιακούς, πιέσεις στους γλουτούς και βαθιά καθίσματα. Παράλληλα είναι πολύ προσεκτική όταν γυμνάζει τα χέρια της, αοφύ δεν θέλει να το παρακάνει και να φαίνεται έντονα η γράμμωση στα μπράτσα της.

And More