Rihanna: Τα μυστικά της για ένα καλλίγραμμο κορμί!

Οφείλω να παραδεχτώ ότι το θέμα “Rihanna” πονάει… πονάει όλες μας! Είναι από τις σταρ που βλέπεις στη τηλεόραση και μένεις με το στόμα ανοιχτό. Επικρατεί ζήλια, θαυμασμός και κάποιες φορές απογοήτευση που η μητέρα φύση δεν έδωσε σε σένα αυτά τα “αγαθά”. Δεν είσαι η μόνη. Ανήκω στην ίδια κατηγορία, που όταν τη βλέπω στο instagram ή στα media απλά προσπερνάω γρήγορα, ώστε να αποφύγω να τη δει ο φίλος μου και κατ’ επέκταση να υποχρεωθώ να ακούσω όλους αυτούς τους επαίνους που την αφορούν. Άψογοι γλουτοί, γραμμωμένα πόδια και κοιλιά, φυσικό και στητό στήθος. Έλεος! Σίγουρα, μετά από τη Rihanna είναι σαν να έσπασε το καλούπι.

Παρόλο που στα γονίδιά της ανήκουν οι χυμώδεις γλουτοί και μηροί, η Riri έχει κάνει προσπάθειες να χτίσει αυτό το σώμα και να το αναδείξει με τον πιο φυσικό τρόπο. Επέλεξε να διατηρήσει αυτή τη juicy σιλουέτα, να γυμναστεί και να αποβάλει τα skinny πρότυπα που η κοινωνία διαφημίζει. Το πιο σημαντικό είναι ότι λόγω γονιδίων και καταγωγής είχε ένα παραπάνω avantage από σένα, αλλά δες τα θετικά. Αυτό το κορίτσι μπορεί να γίνει το πρότυπό σου χωρίς να πεινάσεις ή να περάσεις άπειρες ώρες στο γυμναστήριο. Όπως εμείς, έτσι και η Rihanna δεν τα πάει καλά με τις δίαιτες, γι’ αυτό εξάλλου πότε τη βλέπεις αδύνατη και πότε με 1 – 2 παραπάνω κιλά. Εντάξει, άνθρωπος είναι. Επιλέγει να γυμνάζεται σκληρά σε περιόδους video clip ή σημαντικών event και αφήνει το σώμα της να χαλαρώσει όταν απλά ηχογραφεί το νέο της δίσκο. Πάμε να δούμε μαζί τη γυμναστική της ρουτίνα και τις διατροφικές της συνήθειες, βάση δηλώσεων που έχει κάνει η ίδια ή οι personal trainers της.

Όσον αφορά το κομμάτι της γυμναστικής, η Rihanna δεν είναι και τόσο αυστηρή. Γυμνάζεται όταν έχει όρεξη και όταν αναζητάει την ευεξία και τη χαλάρωση. Πριν από μερικά χρόνια ο fitness μέντοράς της άκουγε στο όνομα Ary Nunez. Ακολουθούσε παντού σαν πιστός σύντροφος την τραγουδίστρια, περιμένοντας πότε εκείνη θα έχει διάθεση για άσκηση. Μαζί του επέλεγε να κάνει πολεμικές τέχνες σε συνδυασμό με χορό. Φυσικά υπάρχει και άλλος συνεργάτης στη γυμναστική, με το όνομα Harley Pasternak. Η Rihanna απολαμβάνει να κάνει μαζί του cardio ασκήσεις για 30 λεπτά, 5 φορές την εβδομάδα. Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνουν στατικό και κανονικό ποδήλατο, jogging και σχοινάκι. “Όταν θέλω να χάσω κιλά, γυμνάζομαι συστηματικά και τρώω πολύ υγιεινά. Υπάρχουν όμως και στιγμές που αφήνω το σώμα μου να χαλαρώσει και να απολαύσει ό,τι επιθυμεί”.
Πριν περάσουμε στις διατροφικές της συνήθειες, πρέπει να σου αναφέρω κάτι. Η Rihanna δίνει μεγάλη έμφαση στους γλουτούς και στα πόδια. Θεωρεί ότι οι γλουτοί της είναι το δυνατό της σημείο, σε αντίθεση με τα πόδια της. Προσπαθεί να τα γυμνάζει όσο μπορεί για να αποκτήσουν τη τέλεια γράμμωση. Σύμφωνα με εκείνη, δεν είναι από τα αγαπημένα της σημεία τους σώματός της.

Η Rihanna σιχαίνεται τα λαχανικά, αλλά σε περιόδους αποτοξίνωσης τα υιοθετεί όσο μπορεί στη διατροφή της, για να επαναφέρει το καλοσχηματισμένο κορμί της. Η δίαιτά της απαρτίζεται από 5 γεύματα και από 5 βασικά θρεπτικά συστατικά. Δηλαδή, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και ροφήματα χωρίς ζάχαρη. Επιλέγει μια μέρα την εβδομάδα που δεν θέτει περιορισμούς και μπορεί να υποκύψει σε οποιοδήποτε πειρασμό. “Οι υδατάνθρακες είναι ο αγαπημένος μου φίλος όταν νιώθω αδύναμη. Κανονικά η διατροφή μου περιέχει 5 γεύματα την ημέρα, αλλά κάποιες φορές λόγω χρόνου τρώω 2 φόρες”.

Μια συνηθισμένη μέρα, η δίαιτα της Rihanna περιλαμβάνει:

ΠΡΩΙΝΟ
Ασπράδι αβγού, ανανά, 1 φλ. ζεστό νερό με λεμόνι

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
1 μπάρα δημητριακών και αλμυρά crackers

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 ψάρι με πατάτες

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
Σταφύλια και ανάλατα φιστίκια

ΒΡΑΔΙΝΟ
1 ψάρι, μανιτάρια και πράσινη σαλάτα

Η Rihanna κατάφερε να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες, σχεδιάζοντας ρούχα για μια μεγάλη εταιρία αθλητικών ειδών. Τα ρούχα κυμαίνονται σε ύφος που αντικατοπτρίζουν το γούστο της τραγουδίστριας και κυρίως σε σκούρα χρώματα. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία με τη νέα της καριέρα!

And More