Θέλεις να χάσεις κιλά; Η Bella Hadid σου αποκαλύπτει τα μυστικά της δικής της δίαιτας

Φαντάζομαι πως είδες την Bella Hadid στο τελευταίο show της Victoria’s Secret. Είτε στο instagram, είτε στο διαδίκτυο, κάποια στιγμή θα “ξεπετάχτηκε” μπροστά σου. Επίσης πιστεύω να είδες το πόσο αδύνατη και γυμνασμένη φαινόταν. Όχι δεν είναι τυχαίο αυτό το αποτέλεσμα, αφού η Bella επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά το γυμναστήριο και αποφάσισε να ξεκινήσει μια ισορροπημένη διατροφή. Τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο να είσαι Άγγελος στο VS show.

Η Bella λοιπόν, αποφάσισε να συνεργαστεί με τον διατροφολόγο της Charles Passler και να αποκαλύψουν κάποιες σημαντικές συμβουλές σε όσες γυναίκες επιθυμούν να χάσουν κιλά. Για την ακρίβεια, προτείνουν τέσσερα βήματα που οφείλει η καθεμία να ακολουθήσει αν θέλει να μπει σε mood δίαιτας, που όμως έχουν τεσταριστεί από την Bella πρώτα. Ναι, ακριβώς το ίδιο έκανε κι εκείνη για να είναι σε φόρμα, πάντα υπό την καθοδήγηση του διατροφολόγου της.

Hint 1: Ο Charles Passler είναι ο διατροφολόγος της Adriana Lima και της Naomi Watts.

Hint 2: Στο τέλος του άρθρου θα δεις τι ακριβώς “κρύβει” η Bella στο ψυγείο της.

Βήμα 1: Διόρθωσε το lifestyle σου

Είναι λίγο απίθανο να έχεις μια τέλεια σιλουέτα αν δεν υιοθετήσεις ένα σωστό lifestyle και δεν διορθώσεις καθετί που σου κάνει κακό. Οπότε το βήμα νούμερο ένα είναι να κατανοήσεις τι κάνεις λάθος στην καθημερινότητά σου και να προσπαθήσεις να το διορθώσεις.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι η υγεία σου. Αν είσαι υγιής ο μεταβολισμός σου λειτουργεί καλύτερα, όπως επίσης θα έχεις περισσότερη δύναμη και ενέργεια να γυμναστείς. Οπότε, ξέχνα τις ολιγοθερμιδικές δίαιτες που θα σε κουράσουν σωματικά και ψυχολογικά.

Σε πρώτο στάδιο λοιπόν, αυτό που προτείνει η Bella και ο διατροφολόγος της είναι να κοιμάσαι περισσότερο, να προσέχεις την υγεία σου και να είσαι έτοιμη να αλλάξεις την καθημερινή σου διατροφή.

Βήμα 2: Ακολούθησε τη σωστή διατροφή

Η διατροφή της Bella Hadid απαρτίζεται κυρίως από πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και λαχανικά που έχουν λίγες θερμίδες και χαμηλά επίπεδα υδατανθράκων.

Συγκεκριμένα ο διατροφολόγος της Bella είπε: “Για να είσαι σίγουρη ότι θα αδυνατίσεις με έναν εύκολο τρόπο, θα πρέπει η διατροφή σου να περιλαμβάνει επαρκής ποσότητα πρωτεΐνης, καλών λιπαρών και λαχανικών”.

Γιατί όμως η διατροφή μας πρέπει να περιλαμβάνει κυρίως αυτά; Γιατί η πρωτεΐνη και τα καλά λιπαρά είναι το σωστό καύσιμο που χρειάζεται ο οργανισμός για να έχει ενέργεια. Όπως τονίζουν και πολλοί διατροφολόγοι της Ελλάδας, οι άνθρωποι που βασίζουν τα γεύματά τους στην πρωτεΐνη τείνουν να χάνουν πιο εύκολα κιλά από όλους τους υπόλοιπους.

Βήμα 3: Μην αγχώνεσαι τόσο

Ξέρεις πολύ καλά ότι το άγχος είναι εχθρός της δίαιτας. Συγκεκριμένα, τα αγχώδη άτομα χάνουν δυσκολότερα κιλά λόγω της αυξημένης έκκρισης της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία αυξάνει την αποθήκευση λίπους και μειώνει το μεταβολισμό.

Πως λοιπόν θα καταφέρεις να κερδίσεις το άγχος; Η Bella και ο διατροφολόγος της τονίζουν ότι η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω. Μια διατροφή εμπλουτισμένη με ξηρούς καρπούς, αβοκάντο και σολομό (καλά λιπαρά και Ω3 λιπαρά) θα σε βοηθήσει να μειώσεις τα επίπεδα στρες και θα σου προσφέρει ακόμα περισσότερη ενέργεια, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να γυμναστείς και να αποβάλλεις καθετί που σε ρίχνει και σε αγχώνει.

Βήμα 4: Αφαίρεσε τους πειρασμούς από τη ζωή σου

Πριν ξεκινήσεις την οποιαδήποτε προσπάθεια θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις για ποιο λόγο το κάνεις και τι είσαι έτοιμη να κάνεις. Μπορεί να σου αρέσουν τα αναψυκτικά, το fast food, τα γλυκά, αλλά κάνε την εξής ερώτηση στον εαυτό σου: Θέλεις να έχεις όλα αυτά στη ζωή σου ή θέλεις κάθε μέρα να ξυπνάς και να σου αρέσει το σώμα σου; Δυστυχώς και τα δύο μαζί δεν ταιριάζουν.

Οπότε, σύμφωνα με την Bella και το διατροφολόγο της προσπάθησε να αφαιρέσεις από το σπίτι σου κάθε πειρασμό που σε κάνει να χαλάς τη διατροφή σου. Μπορείς μια στο τόσο να απολαμβάνεις κάτι που σου αρέσει αλλά με μέτρο. Εξάλλου πλέον υπάρχουν τόσες συνταγές για healthy γλυκά και φαγητά που μπορείς εύκολα να φτιάξεις μόνη σου.

Τι “κρύβει” η Bella στο ψυγείο της;

Αφού ολοκληρώσαμε με τις συμβουλές της Bella και του διατροφολόγου της, θέλω να σου αποδείξω ότι το μοντέλο ακολουθεί όντως τις συμβουλές που δίνει. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις από το τακτοποιημένο ψυγείο της…

Στο πρώτο ράφι έχει γιαούρτια, μαρμελάδες και φυστικοβούτυρο που είναι αναπόσπαστα κομμάτια μιας ισορροπημένης διατροφής. Στο από κάτω ράφι έχει τοποθετήσει τα ενεργειακά ποτά και τους χυμούς της αρέσουν, ενώ πιο κάτω έχει ψιλοκομμένα λαχανικά και φρούτα.

Κάτω – κάτω στα συρτάρια βλέπουμε τυρί, φρούτα, λαχανικά και κάποια αλλαντικά, για τις ώρες που έχει κάποια λιγούρα πιστεύω…

And More