Το καθημερινό μενού της Εύας Αντωνοπούλου και άλλα fitness tips

Η όμορφη δημοσιογράφος είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής. Λατρεύει τη γυμναστική και μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της… Παραδέχεται βέβαια πως όπως κάθε γυναίκα, έτσι κι αυτή από τότε που θυμάται τον εαυτό της έχει συνεχώς στο μυαλό της να χάσει κάποια κιλά. Αυτό όμως δεν την περιορίζει, απλά τη βοηθά να τρέφεται πιο σωστά!

Ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο διαιτολόγιο;

Σε καθημερινή βάση προσπαθώ να προσέχω χωρίς να κάνω ακρότητες και υστερίες. Οτιδήποτε θελήσω να το φάω, θα το φάω. Προσπαθώ να τηρήσω έναν κανόνα 5 γευμάτων την ημέρα. Επειδή ξυπνάω πάρα πολύ πρωί, λόγω του πρωινού και του δελτίου ειδήσεων στο ΣΚΑΙ, κοιτάω να έχω πάντα μαζί μου μπάρες δημητριακών οι οποίες με βοηθούν να κρατιέμαι σε φόρμα και να έχω ένα γρήγορο σνακ. Τρώω οπωσδήποτε φρούτα, μου αρέσουν πολύ οι σαλάτες, τα ψητά. Κοιτάω να πίνω πολύ νερό. Μέχρι το μεσημέρι έχω πιει τουλάχιστον τρια μπουκαλάκια νερό.
Προλαβαίνεις να ετοιμάσεις 5 γεύματα μέσα στην ημέρα;
Προλαβαίνω! Είναι θέμα οργάνωσης. Όποιος λέει ότι δεν προλαβαίνει, απλά δεν έχει βρει το σωστό τρόπο να οργανώνεται. Δεν είναι τόσο δύσκολο να έχεις μαζί σου 2-3 μπάρες δημητριακών ή να έχεις ετοιμάσεις ένα σαντουιτσάκι ή να πάρεις μαζί σου μερικά καρύδια και μερικά αμύγδαλα. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο προϋποθέτει χρόνο.
Μπήκες ποτέ στη διαδικασία να κάνεις δίαιτα;
Σύνηθώς, οι περισσότερες γυναίκες έχουμε πάντα στο μυαλό μας “Να χάσουμε 2-3 κιλά”. Νομίζω ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι σε αυτή τη διαδικασία. Ίσως αυτό βοηθάει να είμαι σε εγρήγορση και να τρέφομαι υγιεινά.
Αυτό σημαίνει πως καταπιέζεσαι; Πως περιορίζεις τον εαυτό σου σε αυτό που θα φας;
Οτιδήποτε λιμπιστώ θα το φάω. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη το φάω. Θα κοιτάξω απλά μετά να μη συνεχίσω στο ίδιο μήκος κύματος της ατασθαλίας, αλλά να φάω πιο φυσιολογικά και πιο προσεκτικά. Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα με τα κιλά μου γιατί κάνω αθλητισμό. Έχει τύχει να πάρω 2-3 κιλά, όχι παραπάνω. Κάνω beach volley, yoga τρεις φορές την εβδομάδα, μου αρέσει το περπάτημα, κάνω χειμερινό κολύμπι. Τώρα θέλω να ξεκινήσω χειμερινό Wind Surf.
TΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΥΑΣ

Ασχολέισαι ενεργά δηλαδή με τη γυμναστική!
Μου αρέσει πολύ η γυμναστική. Το κάνω γιατί μου αρέσει. Πέρα από τα αποτελέσματα στο σώμα. Μου φτιάχνει την διάθεση και εκτονώνομαι. Κάνω συνήθως 3 φορές την εβδομάδα Hatha Yoga. Και μια φορά την εβδομάδα beach volley.
Ποια είναι η σχέση σου με τη μαγειρική;
Έχω καλή σχέση! Απλά πράγματα φτιάχνω συνήθως. Πολλές σαλάτες. Μακαρόνια που προτιμώ συνήθως τα μαύρα. Γενικά τρώω στο σπίτι. Θα βγω έξω μόνο για να διασκεδάσω, δεν θα παραγγείλω delivery. Φτιάχνω ψητά! Προτιμώ τα ψάρια με Ω3 λιπαρά, το σολομό, τον τόνο. Σαρδέλες.
Υπάρχει κάποιο μυστικό που θα ήθελες να μοιραστείς με τις αναγνώστριες του TLIFE;
Ένα μυστικό, είναι αν μπορούν να αντικαταστήσουν το ψωμί. Όσο περιορίζουν και αντικαθιστούν τους λευκούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες – λευκό ψωμί, μακαρόνια κτλ – με μαύρο ψωμί, μαύρα μακαρόνια, καρύδια, αμύγδαλα θα δουν μεγάλη διαφορά. Καλό είναι επίσης να περιορίσουν το αλκοόλ. Πολύ απαραίτητο είναι και το πολύ νερό γιατί φεύγουν οι τοξίνες.
Ένα άλλο κόλπο είναι να τρώνε 1 αβοκάντο τη μέρα. Έχει πολύ καλά λιπαρά για την επιδερμίδα, κάνει καλό στην υγεία και χορταίνει. Ένα τυρί επίσης που μπορούν να δοκιμάσουν είναι το κατίκι Δομοκού, το οποίο έχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι και πολύ γευστικό, αντί για τυριά πλήρη σε λιπαρά.

Υπάρχει κάποια διάσημη την οποία θαυμάζεις για το σώμα της;
Αναμφισβήτητα την Ελένη Πετρουλάκη, τη Χρύσα Καλπάκη… Πολλές έχουν ωραίο κορμί. Απλά εμένα μου αρέσει το πιο γυμνασμένο. Όχι στην υπερβολή βέβαια… να πετάνε οι φλέβες! Υπάρχουν για όλα όρια.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Σαββίδη

Κάνε κλικ πάνω στην φωτογραφία του αγαπημένου σου star και δες ποια είναι τα δικά του fitness μυστικά.

Νάντια Μπουλέ Θεοχάρης Ιωαννίδης Χρύσπα

Μ. Τουμασάτου Βασιλικη Τσεκούρα Γιάννης Σπαλιάρας

And More