Tyra Banks! Πώς τη βοήθησε το Sex and the City να χάσει κιλά; Plus: Όλα τα fitness μυστικά της

Το όνομά της ήταν για χρόνια συνώνυμο της super sexy αδύνατης φιγούρας. Ήταν εκείνη που θα συνιστούσε στις διαγωνιζόμενες του America’s Next Top Model να προσέξουν τη διατροφή τους. Πριν όμως από μερικά χρόνια η εξωτικής ομορφιάς Tyra πήρε κιλά. Και τα μέσα ενημέρωσης δεν άφησαν το γεγονός να περάσει απαρατήρητο.

Στο πέρασμά της από supermodel σε παρουσιάστρια η Tyra Banks είδε την σιλουέτα της να αλλάζει. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει 15 κιλά. Η Tyra Banks υποσχέθηκε στον εαυτό της να χάσει βάρος για να είναι πιο υγιής και fit, αλλά όχι skinny. Το πρόγραμμά της δεν περιελάμβανε συγκεκριμένη δίαιτα, αλλά υγιεινή διατροφή, καθημερινή εξάσκηση και καλή διάθεση.

Η σκληρή στάση των ΜΜΕ
Τα πηγαδάκια του Hollywood και των gossip περιοδικών πήραν φωτιά: “Η καλλίγραμμη παρουσιάστρια του next Top Model έβαλε κιλά” Πολλά μπορεί να ακούστηκαν για το πόσα κιλά έβαλε, μέχρι και ψεύτικες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν.

Οι φωτογραφίες με το ολόσωμο μαγιό ανάγκασαν την Αφροαμερικανή παρουσιάστρια να βγει στην εκπομπή της, φορώντας το ίδιο ακριβώς μαγιό, προκειμένου να αποδείξει πως οι φωτογραφίες ήταν επεξεργασμένες με σκοπό να την δείχνουν ακόμη πιο παχιά.

Όταν το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις η Tyra μίλησε για το θέμα στο αμερικάνικο People. Παραδέχτηκε πως πήρε 15 κιλά, όμως αυτό δεν την ενοχλούσε καθόλου. “Δεν θέλω να σταθώ απέναντί σου και να σου πω απλά πως λατρεύω τον εαυτό μου, είμαι πανέμορφη και νιώθω υπέροχα. Εξακολουθώ να αισθάνομαι σέξι, όμως κάθε μέρα είναι διαφορετική. Όταν όμως χρειαστεί να βάλω τα τζιν μου, τότε είναι που λέω το ‘γαμώτο’” αναφέρει.

Υγιεινός τρόπος ζωής
Μπορεί να μην ένιωθε άσχημα με το νέο της σώμα, όμως η παρουσιάστρια το έβαλε σκοπό. Ο λόγος που αποφάσισε να χάσει τα κιλά είναι περισσότερο όπως λέει η ίδια, για την υγεία της και όχι για να γίνει και πάλι το super model που ήταν. Άλλωστε δεν είχε σκοπό να χάσει τόσα κιλά. Ο νέος τρόπος ζωής της είναι “fiberlicious” – δηλαδή γεμάτος τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες!

“Αυτό που έκανα δεν ήταν δίαιτα. Δεν πιστεύω στις δίαιτες. Έκανα πολλές δίαιτες στο παρελθόν και γνωρίζω. Το θέμα είναι να αλλάξεις τρόπο ζωής κι όχι να είσαι skinny. Αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι στην καλύτερη φόρμα που εσύ μπορείς”. Η Tyra φροντίζει να καταναλώνει φρέσκα τρόφιμα, προϊόντα ολικής άλεσης, υγιεινά και πεντανόστιμα. Τα αγαπημένα της φρέσκα φαγητά είναι μάνγκο, παπάγια, σαλάτα με ψητή γαρίδα και κριτσίνια με ντιπ κρεμμυδιού.

Στην προσπάθειά της είχε σύμμαχο την διατροφολόγο Heather Bauer η οποία είναι και η δημιουργός της Wall Street Diet. Το στοίχημα ήταν να χάσει τα κιλά αργά και υγιεινά και να μάθει σε έναν πιο σωστό τρόπο διατροφής. “Υπήρξαν φορές που το μόνο που σκεφτόμουν στην κουζίνα μου ήταν το έτοιμο φαγητό και το ποπ κορν στο φούρνο μικροκυμάτων. Οπότε αυτό ήταν και το δείπνο μου”. Σήμερα έχει προσλάβει έναν σεφ που της ετοιμάζει πιο υγιεινά πιάτα για όταν επιστρέψει.

Το πρόγραμμα γυμναστικής της
Βέβαια από την προσπάθειά της να επιστρέψει και πάλι σε φόρμα δεν μπορούσε να λείπει και η γυμναστική. Μετά από παρότρυνση του γιατρού της, η Tyra έκανε την γυμναστική καθημερινή της συνήθεια. “Περνούσαν μήνες ολόκληροι που δεν έκανα καθόλου γυμναστική” παραδέχεται. Έτσι έφτασε στο σημείο να μην κάνει καθόλου γυμναστική και να πάρει τα κιλά που πήρε.

Η Tyra μίλησε στην εκπομπή της για το καθημερινό της πρόγραμμα γυμναστικής. Όχι, δεν περιελάμβανε ειδική προπόνηση με personal trainer. Το μόνο που έκανε είναι να… ανοίξει λίγο χώρο στο σαλόνι της. “Ξεφορτώθηκα έναν από τους καναπέδες μου και στη θέση του έβαλα ένα ελλειπτικό μηχάνημα και έναν διάδρομο γυμναστικής” αναφέρει. Για την ακρίβεια ο… προσωπικός της γυμναστής ήταν η αγαπημένη της σειρά Sex And The City. “Πόση ώρα διαρκεί ένα επεισόδιο της σειράς Sex And The City; 30 λεπτά; Ε, λοιπόν τόσος είναι ο ο χρόνος που κάνω ελλειπτικό μηχάνημα ή διάδρομο κάθε μέρα” αναφέρει.

“Τώρα είμαι πιο πιστή στη γυμναστική. Κάνω ελλειπτικό, περπάτημα και τρέξιμο στο γυμναστήριο ή απλά βγαίνω για τρέξιμο έξω” εξηγεί η ίδια σε συνέντευξή της για το fitness magazine!

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους
Mαρία Μπεκατώρου Παναγιώτα Βλαντή Αντιγόνη Δρακουλάκη

Κρυσταλλία Rihanna Μαρία Ηλιάκη

And More