Υγιεινό και light brunch! Η Gwyneth Paltrow προτείνει 4 συνταγές που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου

Υγιεινό και light brunch! Η Gwyneth Paltrow προτείνει 4 συνταγές που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου | tlife.gr

Την Gwyneth Paltrow τη γνωρίσαμε ως ηθοποιό. Τα τελευταία χρόνια όμως, έχει μπει σε άλλα μονοπάτια και ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο του fitness. Έχει το δικό της site, γυμνάζεται φουλ, δίνει τέλεια tips για όμορφο σώμα και καλή υγεία, ενώ ένα από τα τελευταία της βήματα είναι και η μαγειρική. Όχι οποιαδήποτε μαγειρική όμως, αλλά έναν υγιεινό τρόπο για να δημιουργείς νόστιμα πιάτα.

Αν σου αρέσει το brunch, αξίζει να συνεχίσεις να διαβάζεις και να εμπιστευτείς την Gwyneth. Η ίδια προτείνει τέσσερις συνταγές για υγιεινό brunch που μπορείς άνετα να απολαύσεις, ακόμα και αν ακολουθείς την πιο αυστηρή δίαιτα. Έχουν λίγες θερμίδες, superfoods, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, δηλαδή όλα τα καλά στοιχεία που χρειάζεσαι για να αδυνατίσεις με τον πιο υγιεινό τρόπο, χωρίς να στερείσαι τη γεύση.

 

Detox smoothie με blueberries

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα bruch της Gwyneth αφού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Υλικά (1 μερίδα):

  • 1/2φλ. blueberries κατεψυγμένα
  • 1/2φλ. κουνουπίδι κατεψυγμένο
  • 1κ. σούπας βούτυρο αμυγδάλου
  • 3/4φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 χουρμάς, καθαρισμένος και ψιλοκομμένος
  • Χυμός από 1/2 λάιμ

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπλέντερ χτύπησε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν.

 

Frittata με φρέσκα λαχανικά

Η frittata είναι μια κλασική επιλογή στο brunch menu και η Gwyneth το γνωρίζει αυτό. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μια light συνταγή με φρέσκα λαχανικά που θα σου προσφέρουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Υλικά (2 μερίδες):

  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2φλ. παντζάρια ψιλοκομμένα (μόνο το πράσινο μέρος)
  • Αλατοπίπερο για τη γεύση
  • 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο, αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 20εκ.
  • Ζέστανε το λάδι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Έπειτα ρίξε τα φύλλα παντζαριού και σόταρε μέχρι να μαραθούν.
  • Ρίξε αλατοπίπερο και έπειτα πρόσθεσε τα αυγά.
  • Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για 10 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το φαγητό.

 

Veggie scramble eggs

Τα scramble eggs θεωρούνταν μια από τις μεγάλες ατασθαλίες της Gwyneth και για αυτό σκέφτηκε να φτιάξει την ίδια συνταγή, αλλά στην πιο light εκδοχή της. Πρωταγωνιστές του πιάτου είναι τα λαχανικά, τα οποία είχαν περισσέψει στο ψυγείο της και τα χρησιμοποίησε για να κάνει ακόμα πιο γευστικό το αποτέλεσμα.

Υλικά (2 μερίδες):

  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2φλ. σπανάκι baby
  • Αλατοπίπερο για τη γεύση
  • 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση:

  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 25εκ.
  • Ζέστανε το λάδι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο και σόταρέ τα.
  • Έπειτα, βάλε το σπανάκι μέσα στο τηγάνι και σόταρε μέχρι να μαραθεί.
  • Βάλε στα αυγά αλατοπίπερο και πρόσθεσέ τα μέσα στο τηγάνι.
  • Στη διάρκεια που τα αυγά θα ψήνονται, προσπάθησε να τα σπας και να τα ανακατεύεις με μια σπάτουλα.
  • Όταν είναι έτοιμα χώρισε το φαγητό σε δύο πιάτα.

 

Pudding με ρύζι και γάλα καρύδας

Μια γλυκιά συνταγή που σύμφωνα με τη Gwyneth θα βοηθήσει στην καλή υγεία του στομάχου και -φυσικά- θα καλύψει την επιθυμία σου για κάτι γλυκό. Το συγκεκριμένο φαγητό μοιάζει πολύ με ρυζόγαλο, αλλά έχει πάρει τη γλυκιά του γεύση από τον χουρμά και όχι από τη ζάχαρη.

Υλικά (2 μερίδες):

  • 1/2φλ. μαύρο ρύζι
  • 2φλ. νερό
  • 1/2φλ. + 2κ. σούπας γάλα αμυγδάλου
  • 1 χουρμάς, καθαρισμένος και ψιλοκομμένος
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανάκετεψε το ρύζι, το νερό, 1/2φλ. γάλα καρύδας, το χουρμά και το αλάτι.
  • Αφού πάρουν μια βράση, μείωσε τη θερμοκρασία, κάλυψε το κατσαρολάκι με ένα καπάκι και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ανακατεύοντας μια στο τόσο για να μην κολλήσει το ρύζι.
  • Μοίρασε το φαγητό σε δύο πιάτα, πρόσθεσε πάνω από το καθένα από 1κ. σούπας γάλα καρύδας και μάνγκο.

 

 

 

READ more