Θα φας έξω απόψε; 5 + 1 tips για να μην πάρεις γραμμάριο

Μήπως, σήμερα, θα βγεις για φαγητό; Εντάξει, μπορεί να μην είναι Σαββατοκύριακο, όμως η καλοκαιρινή διάθεση είναι ακόμα μέσα σου και αυτό συνεπάγεται βραδινή έξοδο. Επίσης, όταν δουλεύεις όλη μέρα, πού να βρεις την όρεξη να μαγειρέψεις και να περιμένεις άλλες τόσες ώρες, μέχρι το φαγητό να είναι έτοιμο;

Για αυτό, το να φας έξω φαντάζει ιδανική περίπτωση. Βέβαια, επειδή τίποτα δεν έχει μόνο τα θετικά του, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είσαι προσεκτική, αφού σίγουρα γνωρίζεις την εξίσωση:

Φαγητό σε εστιατόριο μετά τις 21:00 = Μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού λίγες ώρες πριν κοιμηθείς = Περισσότερες θερμίδες στον οργανισμό σου

Δε θέλω, όμως, να μου αγχώνεσαι, γιατί, εμείς εδώ, σου έχουμε 6 tips, προκειμένου να φας έξω και να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου σε άψογη φόρμα:

#1 Μην πας νηστική
Αλήθεια, πόσες φορές έχεις την -όχι και τόσο φαεινή- ιδέα να μη φας τίποτα όλη μέρα, προκειμένου να απολαύσεις, χωρίς τύψεις, το βραδινό σου γεύμα; Πολλές. Και εγώ το έχω κάνει και εσύ και πιστεύω κάθε άνθρωπος γύρω σου. Λοιπόν, don’t do it again! Έρευνες έδειξαν ότι, εν τέλει, η συγκεκριμένη τακτική, όχι μόνο δεν αποδίδει καρπούς, αλλά φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Κρατώντας το στομάχι σου άδειο για πάρα πολλές ώρες, δεν αφήνεις μπουκιά να πέσει κάτω, μόλις φθάσει το κουβέρ στο τραπέζι. Αποτέλεσμα; Ο, σε κατάσταση ύπνου, οργανισμός σου να δέχεται ξαφνικά μία τεράστια ποσότητα φαγητού, την οποία αδυνατεί να μεταβολίσει έγκαιρα και σωστά.

 

#2 Βάλε μέτρο στο κρασί
Το να θες ένα ποτήρι, είναι πολύ λογικό και αναμενόμενο. Όμως, καλύτερα να βάλεις ένα stop εκεί. Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που απολαμβάνουν πάνω από 2 ποτήρια κρασί ημερησίως, καταναλώνουν περίπου 30% περισσότερες θερμίδες, σε σχέση με εκείνες που περιορίζονται στο ένα ποτηράκι. Γιατί, το κρασί θέλει και τη συνοδεία του. Έτσι, δεν είναι;

 

#3 Φάε τα 3/4 του πιάτου σου
Εντάξει, δεν σου λέω να λύσεις και εξίσωση, προκειμένου να υπολογίσεις πόσο πρέπει να φας. Μπορείς, όμως, να το κάνεις, με μεγάλη ευκολία, με το μάτι σου. Μόλις το γκαρσόν φέρει το κυρίως πιάτο, πιάσε το πιρούνι σου και, πριν τσιμπήσεις το φαγητό σου, βάλε ένα μικρό κομμάτι της μερίδας στο πλάι και ξέχασε το εκεί. Για να μην παρασυρθείς, μπορείς να το δώσεις απευθείας στο φίλο ή τη φίλη σου, του οποίου απολαμβάνεις την παρέα.

 

#4 Απόλαυσε τη σαλάτα σου
Είναι δροσερή, καλοκαιρινή και πάει με όλους και με όλα. Είτε είσαι fan της, είτε την απολαμβάνεις πιο σπάνια, η σαλάτα είναι το “κλειδί”, για να διατηρήσεις τα κιλά σου στον αριθμό που θέλεις. Στη δική μας περίπτωση, φρόντισε να την απολαύσεις στο έπακρο, αφού και τη θερμοκρασία του σώματός σου θα ρίξεις και το αίσθημα του κορεσμού θα αισθανθείς, με κάτι που μόνο παχυντικό δεν είναι.

 

#5 Κάνε έξυπνες αλλαγές
Αντί για άσπρο ρύζι, επίλεξε καστανό. Αντί για τα συνηθισμένα μακαρόνια, πάρε ολικής. Όσο ασήμαντες και αν σου φαίνονται αυτές οι αλλαγές, στην πραγματικότητα είναι κομβικές για να μην πάρεις θερμίδες. Οι σημαντικότερες, από όλες, είναι να αντικαταστήσεις τις τηγανιτές πατάτες με ένα γευστικό και πολύ πιο θρεπτικό πουρέ. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι πουρές πατάτας και φρέσκα λαχανικά.

 

(+1) Φάε επιδόρπιο
Ναι, καλά διάβασες! Επιλέξτε μαζί ένα γλυκό που να σας αρέσει και μοιραστείτε το. Γιατί, και εσύ και εγώ γνωρίζουμε ότι και να αρνηθείς στην αρχή, στη συνέχεια θα θες το γλυκάκι σου. Και, επειδή το πιο πιθανό είναι να το απολαύσεις alone, καλύτερα να το μοιραστείτε στο εστιατόριο, παρά να φορτωθείς τις θερμίδες ενός ολόκληρου γλυκού μόνη σου. Οπότε, μην έχεις δεύτερες σκέψεις. Αμέσως μετά, το κυρίως, ικανοποίησε την επιθυμία σου να αποκτήσει ο ουρανίσκος σου γλυκιά γεύση και αίσθηση.

Read More

And More