Αποτοξίνωση… με σταφύλι!

Ένα ακόμα αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Το σταφύλι έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία και το αδυνάτισμα, καθώς επίσης και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση! Περιέχει κάλιο, βιταµίνες Α, Β και C, ενώ ανεξαρτήτου χρώματος, περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονοειδή και συμβάλουν στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.
Συγκεκριμένα:
– Αποτοξινώνει: Λόγω του καλίου που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες, αυξάνει τη διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών, διατηρώντας την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα. Και έτσι θεωρείται η κυριότερη τροφή αποτοξίνωσης!
– Έχει αντιγηραντική δράση και προστατεύει την καρδιά:
Η ρεσβερατρόλη, ένα πολύτιμο φυτικό συστατικό, που βρίσκεται στη φλούδα του, προστατεύει το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών και βοηθάει στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης. Επίσης, προστατεύει τη λειτουργία της καρδιάς.
– Μειώνει την χοληστερόλη, προστατεύει την όραση και βοηθάει στη δυσπεψία και τη δυσκοιλιότητα.

Και αν νόμιζες ότι το σταφύλι παχαίνει, μάθε πως ένα μεσαίο τσαμπί σταφύλια (40-50 ρόγες) έχει περίπου 150 θερμίδες όσο δηλαδή 2 μεγάλα άλλα φρούτα. Πρόσθεσέ το στη δίαιτά σου, ειδικά αν έχεις συχνά λιγούρες για γλυκό γιατί η γλυκιά του γεύση είναι το καλύτερο υποκατάστατο!

Read More

And More