Άσχημη αναπνοή! Ποια είναι τα πρώτα βήματα για να απαλλαγείς;

Η Δέσποινα Κωστομοίρη σου δίνει συμβουλές για να μην χάσεις ποτέ ξανά την ευκαιρία για το πιο χολιγουντιανό πρώτο φιλί:

α) Κόψε το κάπνισμα.

β) Φρόντισε καθημερινά τα δόντια σου. Πρέπει να γίνει συνείδηση στον κάθε άνθρωπο από μικρή ηλικία ότι το καθημερινό, σωστό βούρτσισμα των δοντιών και των ούλων και η απαραίτητη χρήση του οδοντικού νήματος συμβάλουν καθοριστικά στη διατήρηση της υγείας των δοντιών.

γ) Επισκέψου οπωσδήποτε δύο φορές το χρόνο τον οδοντίατρο σου. Το προληπτικό εξαμηνιαίο τσεκ απ, που περιλαμβάνει, εκτός από τη διάγνωση, και πλήρη συντήρηση του στόματος, είναι αναγκαίο όχι μόνο για τη μακρόχρονη υγεία των δοντιών και των ιστών, αλλά και για τη γενικότερη υγεία του οργανισμού.

δ) Απόφυγε να καλύπτεις τη δυσάρεστη αναπνοή με στοματικά διαλύματα. Αναζήτησε τα πραγματικά αίτια της κακοσμίας, καταπολεμώντας αυτά τα ίδια και όχι τα συμπτώματα τους, καλύπτοντας ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα υγείας. Η χρήση των στοματικών διαλυμάτων θα πρέπει να γίνεται συμπληρωματικά και αφού έχει γίνει θεραπεία από το γιατρό, ώστε να αρθούν τα αίτια της κακοσμίας, να διατηρηθεί άσηπτη η περιοχή και να επιτευχθεί η θεραπεία των ιστών γρηγορότερα.

Aν το πρόβλημα της κακοσμίας επιμένει, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλα παθολογικά αίτια: προβλήματα εκτός στοματικής κοιλότητας, όπως π.χ. στομαχικές διαταραχές, διαπυημένες αμυγδαλές θα πρέπει να διαγνωσθούν αφού έχει υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της σωματικής υγείας.

Read More

And More