Εκμεταλλεύσου τις δύσκολες μέρες για να χάσεις κιλά… έξυπνο;

Νιώθεις φουσκωμένη, πρησμένη και σε καταβάλει μια ακατάσχετη λαιμαργία…
Ναι, οι μέρες εκείνες του μήνα είναι δύσκολες, τόσο για την διάθεσή σου όσο και για τη σιλουέτα σου. Σκέψου όμως πως ο οργανισμός σου λειτουργεί πιο έντονα τις 5 ημέρες του κύκλου της περιόδου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αύξηση του ρυθμού λειτουργίας του μεταβολισμού κατά 5-10%! Τι σημαίνει αυτό; Μα, πως με τις κατάλληλες κινήσεις, όχι μόνο δεν θα πάρεις κιλά, αλλά μπορείς να εκμεταλλευτείς την “υπερδραστηριότητα” του σώματός σου για να χάσεις βάρος. 

1. Αν αισθάνεσαι πρησμένη, δοκίμασε να μειώσεις τουλάχιστον για τις ημέρες της περιόδου το αλάτι στα φαγητά σου. Είναι εκείνο που κατακρατά τα υγρά και σε κάνει να αισθάνεσαι έτοιμη να “σκάσεις”! Με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις και πιο ευχάριστα μέσα στον καύσωνα. 

2. Αύξησε τα τρόφιμα εκείνα που προκαλούν έντονη διούρηση. Λαχανάκια βρυξελλών, μπανάνες, ντομάτες, κολοκυθάκια, πράσινο τσάι, δημητριακά, παντζάρια είναι μερικά μόνο από τα τρόφιμα που θα σε βοηθήσουν να αποβάλεις όλα τα υγρά που κατακρατά ο οργανισμός σου εξαιτίας της περιόδου.

3. Μην ξεχνάς να πίνεις άπαχο γάλα κάθε μέρα. Το ασβέστιο μπορεί επίσης να αποβάλει τα υγρά που κατακρατούνται σε κάποιο βαθμό. Παράλληλα θα σου δώσει ενέργεια και ζωντάνια

4. Α, και μην ξεχάσεις κάθε φορά που σε πιάνει λιγούρα να έχεις πάντα το σωστό σνακ. Πολλά φρούτα, λαχανικά, κράκερ ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη, δημητριακά κτλ.

Read More

And More