Έχεις πάλι πονοκέφαλο; Μην κάθεσαι άλλο μέσα…

Είναι πάλι εκείνες οι ενοχλητικές ημέρες… που θέλεις να σπάσεις το κεφάλι σου! 
Η ημικρανία δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις! Μήπως έχεις παρακάτσει μέσα στο σπίτι κλεισμένη; Είναι καιρός να σηκωθείς από κρεβάτι, καναπέ, καρέκλα και να κάνεις την μεγάλη έξοδο. Το καλοκαίρι είναι το χάπι που θα διώξει κάθε ενόχληση. Όχι δεν είναι μόνο θέμα ψυχολογίας και διάθεσης – που σαφώς θα φτιάξει από έναν περίπατο! Είναι και βιολογικό το ζήτημα.

Πρώτον – Ένας περίπατος στο πάρκο και σε ώρα που δεν θα κινδυνεύσεις να αφυδατωθείς από τη ζέστη, θα σου προκαλέσει τον εγκέφαλό σου να παράγει ενδορφίνες που θα γλυκάνουν τον πόνο στο κεφάλι και θα σε ανακουφίσουν.

Δεύτερον – Η έλλειψη βιταμίνης D είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του σύχγρονου τρόπου ζωής. Και δεν έχουμε βιταμίνη D, επειδή είμαστε κλεισμένοι σε 4 τοίχους και δεν βγαίνουμε να μας δει λίγο και ο ήλιος! Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη εντοπίσει τη σχέση της βιταμίνης του ήλιου με τις ημικρανίες, έχουν όμως σαφώς παρατηρήσει πως αλλάζει ο τρόπος που αντιμετωπίζει κανείς τον πόνο! Η έλλειψη βιταμίνης D κάνει τους ανιρώπους πιο ευάλωττους και ευαίσθητους στον πόνο. Άλλωστε, η βιταμίνη D φαίνεται πως έχει ευεργετικές ιδιότητες και στο πνεύμα. Μάλλον δεν είναι τυχαίο που οι παλιοί έλεγαν πως ο ήλιος ανεβάζει τη διάθεση και διώχνει τις σκοτούρες! Η αυξημένη βιταμίνη D μπορεί να καταπολεμήσει ακόμη και συμπτώματα κατάθλιψης.

Read More

And More