Γιαούρτι και πες αντίο στο λίπος! Δεν είναι τυχαία ο “βασιλιάς” στη δίαιτα…

Πάντα ένα σωστό διαιτολόγιο που σέβεται την… “αποτελεσματικότητά” του περιλαμβάνει ένα γιαουρτάκι! Να που οι έρευνες αποδεικνύουν πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται τυχαία!
“Νεότερες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή πρόσληψη 3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών, προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την καύση λίπους. Συγκεκριμένα, όταν η πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή είναι υψηλή, αυξάνεται η συγκέντρωσή του στο αίμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η έκκριση της ορμόνης καλσιτονίνης, η οποία εμποδίζει τη λιπόλυση και να αυξάνει την αποθήκευση λίπους με τη μορφή τριγλυκεριδίων στο λιπώδη ιστό” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

Κι αν σε μπέρδεψαν όλοι αυτοί οι μηχανισμοί του οργανισμού, απλά διάβασε το… συμπέρασμα της έρευνας: “Μάλιστα, σε μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί διαπιστώθηκε ότι οι παχύσαρκοι ενήλικες που έτρωγαν 3 μερίδες ημίπαχο γιαούρτι την ημέρα σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή έχασαν 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο σωματικό λίπος και 81% περισσότερο λίπος στο στομάχι από αυτούς που δεν έτρωγαν γιαούρτι” τονίζει η  διαιτολόγος! Οι αριθμοί λοιπόν μιλούν από μόνοι τους. Εσύ, πήρες γιαουρτάκι σήμερα;

Read More

And More