Γύρισε το μενού στη σελίδα με τα ροφήματα… Γλιτώνει θερμίδες!

Ο Μάιος μπήκε με τις καλύτερες διαθέσεις! Η θερμοκρασία σε σπρώχνει σε πλατείες, πάρκα και στέκια για καφέ…
Μήπως όμως να μείνεις στην κυριολεκτική έννοια της έκφρασης “πάμε για καφέ”; Διώξε τον πειρασμό κάποιου γλυκού ή ροφήματος με έξτρα ζάχαρη και διάλεξε έναν δροσιστικό, κρύο καφέ με άπαχο γάλα. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και θα σε κάνουν να αισθανθείς όμορφα από την πρώτη γουλιά:

– Αρχικά στις υψηλές θερμοκρασίες η υπερβολική ζάχαρη και τα λιπαρά θα σε κάνουν  να αισθανθείς βαριά και δυσκίνητη. Ένα λαχταριστό, αλλά λιπαρό γλυκό θα σου “ρουφήξει” την ενέργεια και σύντομα θα θέλεις να επιστρέψεις σπίτι και να πέσεις σε… χειμερία νάρκη.

– Η καφεΐνη θα σου δώσει ενέργεια – τα πάντα χρειάζονται φυσικά το απαραίτητο μέτρο – ενώ έχει την ιδιότητα να κόβει και την όρεξη, πράγμα που θα σε βοηθήσει να πάρεις τα μάτια σου από τη σελίδα με τα επιδόρπια στην καφετέρια.

– Τέλος, ο καφές έχει αποδειχθεί πως περιέχει αντιοξειδωτικά που θα κάνουν καλό στο μεταβολισμό και τον οργανισμό σου καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες, ενώ εσύ ενυδατώνεις τον οργανισμό σου (το 90% του καφέ είναι νερό) και απολαμβάνεις ένα δροσερό ρόφημα ιδανικό στη ζέστη.

Read More

And More