Hangover; Τι να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα!

Λίγο ο χορός, λίγο η καλή παρέα, έχασες το μέτρημα με τα ποτηράκια και να που σήμερα ξύπνησες με έναν πονοκέφαλο έτοιμο να σπάσει το κεφάλι σου! Τι να κάνεις για να διώξεις το hangover και να νιώσεις καλύτερα; Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές…

-Πιες ένα αφέψημα από γαρίφαλο, το οποίο ανακουφίζει από τις στομαχικές διαταραχές.

-Φάε αυγό. Τα αυγά περιέχουν ένα αμινοξύ, την κυστεΐνη, η οποία έχει την ιδιότητα να διασπά την ακεταλδεΰδη που είναι ένα παράγωγο του μεταβολισμού της αιθανόλης (αλκοόλ). Τρώγοντας ένα αυγό θα ανακουφιστείς πιο γρήγορα από τα συμπτώματα του hangover.

-Πιες άφθονο νερό προκειμένου να αντιμετωπίσεις την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ. Για τον ίδιο λόγο, είναι σημαντικό να τρώμε τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο και κάλιο (μπανάνες, ντομάτες, μέλι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ανάλατοι ξηροί καρποί). Έτσι αναπληρώνεις τους ηλεκτρολύτες που χάθηκαν λόγω αφυδάτωσης ενώ επίσης καταπολεμάται ο πονοκέφαλος που είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα της αυξημένης πρόσληψης αλκοόλ.

-Φάε υδατάνθρακες. Το αλκοόλ προκαλεί υπογλυκαιμία, δηλαδή μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να νιώθεις ατονία. Γι’ αυτόν το λόγο καλό είναι την επόμενη μέρα να φας τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, φρυγανιές, ψωμί) τα οποία θα σε τονώσουν.

-Κοιμήσου σωστά και τις σωστές ώρες! Μόνο έτσι θα φύγει ο πονοκέφαλος.

Read More

And More