Κι όμως! Έχουμε τον τρόπο το κρέας να ομορφαίνει και να αδυνατίζει…

Ξέχνα όλα όσα πίστευες… αγνόησε τους κακεντρεχείς που σου λένε πως δεν πρέπει να αγγίξεις κρέας αν θέλεις να χάσεις κιλά. Τέρμα οι απαγορεύσεις… ένα ζουμερό κομμάτι στήθος κοτόπουλο, ένα άπαχο μοσχαρίσιο φιλέτο ή μια καλοψημένη μπριζόλα – αφού της αφαιρέσεις το ορατό λίπος – είναι σύμμαχος και στο αδυνάτισμα και στην ομορφιά και στην υγεία σου! 

Χτίζει σώμα… Το κρέας ενισχύει τη δόμηση της μυικής ομάδας του οργανισμού, μια διεργασία απαραίτητη ειδικά αν γυμνάζεσαι. Ξέρεις άλλωστε πως μύες δύνατοί σημαίνει πολύ απλά πως καις περισσότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση. Αρκεί να φροντίζεις να είναι περισσότερες φορές λευκό – δηλαδή κοτόπουλο ή γαλοπούλα – και πιο λίγες μία με δύο την εβδομάδα κόκκινο.

Ομορφαίνει… Τονώνει την ελαστικότητα του δέρματος και στηρίζει το αιμοποιητικό σύστημα του οργανισμού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε μυοσφαιρινίνη / αιμοσφαιρίνη ειδικά το κόκκινο κρέας.

Boost στο μεταβολισμό. Ως καλή πηγή πρωτεΐνης το κρέας συμβάλλει στην τόνωση του ενεργειακού μεταβολισμού… ε, τώρα κι εσύ μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια. Αφού έδωσες πρωτεΐνη στους μύες σου, μήπως να τους γυμνάσεις κιολας;

Θωρακίζει τον οργανισμό από τις ιώσεις. Ένα καλό γεύμα με κρέας προσφέρει πολύ σημαντική τόνωση στην ανοσοποιητική λειτουργία. Γιατί νομίζεις σου κάνει κοτόσουπα η μαμά κάθε φορά που την “αρπάζεις”! (καλά είναι και η σούπα, το ζεστό, τα υγρά που βοηθούν!)

– Εντείνει τις αισθήσεις
… Ακούγεται υπερφυσικό, όμως το κρέας βοηθά τον οργανισμό να οξύνει τις αισθήσεις γεύσης και όσφρησης. Τι λες; Θες το τρυφερό σου φιλέτο να σου δώσει την υπερφυσική ματιά (παλιό παραλλαγμένο από τους θρυλικούς thundercats!)

Read More

And More