Κρύωμα: Τι να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα πιο γρήγορα!

Μία κρύο, μία ζέστη και ο καιρός έχει βαλθεί να μας ρίξει στο κρεβάτι! Είναι η εποχή που μπορείς πολύ εύκολα να αρρωστήσεις και να περάσεις μέρες μέχρι να φύγει αυτό το ενοχλητικό κρύωμα. Τι μπορείς να κάνεις για να το περάσεις όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα; Να βάλεις αυτές τις τροφές στη διατροφή σου, που θωρακίζουν τον οργανισμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

-Κοτόσουπα: Η κλασική και αγαπημένη αυτή σούπα, πραγματικά σκοτώνει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν λοιμώξεις στο αναπνευστικό.
-Τζίντζερ: Το μπαχαρικό αυτό καταπολεμά το κρυολόγημα που έχει να κάνει με τη μύτη. Δοκίμασε να πιεις ένα τσάι από τζίντζερ, ή να προσθέσεις φρέσκο τζίντζερ στο φαγητό σου ή στην κοτόσουπα.
-Σκόρδο: Ένα ισχυρό αντιβιοτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν είσαι πολύ άρρωστη, δοκίμασε να πιπιλίσεις μια σκελίδα για 15-20 λεπτά. Επίσης μπορείς να το προσθέσεις στη ζεστή σούπα σου και να πάρεις όλα τα οφέλη.
-Κουρκουμάς: Ένα μπαχαρικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κουρκουμίνη, μια ουσία που ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση. Πρόσθεσέ τον στο φαγητό σου για να επωφεληθείς όλων των θρεπτικών του ουσιών.

Read More

And More