Μάθε τις αρετές της κόκκινης πλευράς της διατροφής…

Τα λαχανικά και τα φρούτα με κόκκινο χρώμα έχουν πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία, κυρίως εξαιτίας των βιταμινών  Α και C!  Τα κόκκινα λαχανικά και φρούτα είναι πλούσια σε κάλιο και σίδηρο. Περιέχουν επίσης θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν :
– Στην πρόληψη της καρδιακής νόσου
– Στην μείωση της αρτηριακής πίεσης
– Στην μείωση των όγκων και των επιπέδων της LDL χοληστερόλης
– Στην καταστροφή των επιβλαβών ελεύθερων ρίζων

 

– Σε περιπτώσεις αρθρίτιδας

Τι είναι αυτό που δίνει κόκκινο χρώμα στα τρόφιμα;
Το κόκκινο χρώμα των λαχανικών και των φρούτων οφείλεται στην παρουσία των ανθοκυανινών και των καροτενοειδών και του λυκοπενίου.

Λυκοπένιο: Το λυκοπένιο δρα ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον οργανισμό. Μπορεί να βοηθήσει τη μνήμη και να μειώσει τον κίνδυνο πολλών μορφών καρκίνου, όπως τον καρκίνο του προστάτη. Μερικά από τα λαχανικά και φρούτα πλούσια σε λυκοπένιο είναι η ντομάτα, το καρπούζι, το ροζ γκρέιπφρουτ και η γκουάβα.
Ανθοκυάνη: Η ανθοκυάνη είναι άλλη μια φυτοχημική ουσία που βρίσκεται στα κόκκινα φρούτα και λαχανικά. Αποδείχθηκε επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων, βοηθά τους διαβητικούς, μειώνει την πίεση του αίματος, κλπ. Ανθοκυάνη περιέχουν το κόκκινο λάχανο, το παντζάρι, το κόκκινο κρεμμύδι, οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα κόκκινα φασόλια, τα κεράσια και τα κόκκινα μήλα.

Read More

And More