Πάγωσε το καλοκαίρι! Κατεψυγμένα λαχανικά για όλο το χειμώνα

Η κατάψυξή μπορεί να φυλάξει τα αγαπημένα σου λαχανικά όλο το χειμώνα
Και μην ανησυχείς πως από την κατάψυξη δεν θα παίρνεις όλες τις βιταμίνες που χρειάζεσαι. Σύμφωνα με έρευνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου τα καταψυγμένα λαχανικά διατηρούν τους διατροφικούς τους δείκτες σε πάρα πολύ υψηλό βαθμό, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα νωπά πρώτης ημέρας συγκομιδής, ενώ υπερτερούν των νωπών από τη δεύτερη κιόλας ημέρα, καθώς και τις επόμενες, μετά τη συγκομιδή τους.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της συγκριτικής έρευνας που πραγματοποίησε ο καθηγητής Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Μπιλιαδέρης όπως δημοσιεύεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αρκεί λοιπόν να προμηθευτείς τα φασολάκια, τον αρακά ή τις αγκινάρες που τόσο λαχταράς από την κατάψυξη των super market και θα μπορείς να απολαμβάνεις τα λαχανικά σου όλο το χειμώνα. Κι αυτό σημαίνει περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου κάθε εποχή!

Προϋπόθεση αποτελεί, οι προδιαγραφές κατάψυξης και τα υπόλοιπα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας να είναι αυστηρά ελεγχόμενα.

Read More

And More