Πιες ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί και χάσε κιλά!

Τι θα έλεγες αν πριν τον καφέ σου το πρωί, έπινες ένα ποτήρι ζεστό νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού; Μπορεί η γεύση του να είναι αδιάφορη ή λίγο ξινή, αλλά έχει σίγουρα πολλά οφέλη στο αδυνάτισμα και στο στομάχι σου. Και εδώ σου έχουμε 4 λόγους που πρέπει να το βάλεις στην καθημερινότητά σου.

1. Αποτοξινώνει τον οργανισμό σου: Μπορεί τα λεμόνια να είναι πολύ όξινα, είναι όμως και μια καλή αλκαλική τροφή, που μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία του pH σου. Επιστήμονες ισχυρίζονται πως ο συνδυασμός ζεστού νερού με λεμόνι, “ξυπνάει” το συκώτι σου και αποβάλλει τις περιττές και κακές τοξίνες.

2. Διευκολύνει τη λειτουργία της πεπτικής οδού: Αυτό το μαγικό ρόφημα βοηθά το σώμα να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά ενώ διευκολύνει το πέρασμα των τροφών από το πεπτικό σύστημα. Με αποτέλεσμα εσύ να μην φουσκώνεις και να νιώθεις καθαρή.

3. Βοηθάει στο αδυνάτισμα:
Ο χυμός λεμονιού περιέχει πηκτίνη, μια διαλυτή φυτική ίνα, που έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Κι αν προσθέσεις μέσα λίγη ζάχαρη ή μέλι, θα καταφέρεις να μειώσεις τις θερμίδες της ημέρας σου.

4. Καταπραΰνει την καούρα:
Εάν πέσεις για ύπνο με γεμάτο στομάχι, ή καούρα ή πρήξιμο, τότε το πρωί θυμήσου να πιεις ζεστό νερό με λεμόνι. Γιατί το ρόφημα αυτό καθαρίζει το σύστημα, ενώ τα φλαβονοειδή από το χυμό λεμονιού, μειώνουν την οξύτητα του στομαχιού, κάνοντάς σε να νιώσεις καλύτερα πιο γρήγορα.

Read More

And More