Τι είναι τα Food Swaps? Μάθε και ανακάλυψε πως σε βοηθούν να χάσεις βάρος…

Food Swap σημαίνει τρόφιμα αντικαταστάτες… πιο υγιεινά, με πιο λίγες θερμίδες, αλλά με την ικανότητα να καλύψουν τις ανάγκες σου κάθε ώρα της ημέρας. Eίναι το απολαυστικό σου μυστικό για να μην στερηθείς τίποτα, αλλά και να καταφέρεις να μειώσεις θερμίδες και λιπαρά στην καθημερινότητά σου. Για να πάρεις μια ιδέα η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου σου δίνει τέτοιες αντικαταστάσεις για το πρωινό σου. Αντικατάστησε λοιπόν:

1. Ολόπαχο γάλα με Ημιάπαχο:
Μπορεί να είναι μία μικρή αλλαγή, καθώς γλιτώνεις πολύ λίγες θερμίδες, όμως η ποσότητα των κορεσμένων που παίρνεις είναι σημαντικά λιγότερη, γεγονός που εκτός από τη ρύθμιση του βάρους, ενισχύει την αντιγήρανση και την πτώση των επιπέδων χοληστερόλης.

2. Σοκολατένια Δημητριάκα με Δημητριακά Ολικής Άλεσης
:  Πρόσθεσε φρούτα, σταφίδες ή λίγο μέλι. Θα πάρεις μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών και πολλές βιταμίνες,  ενώ θα αποφύγεις τους τόνους ζάχαρης και συντηρητικών.

3. Δύο αυγά τηγανητά με μπέικον με 1 αυγό ποσέ και 1 φέτα γαλοπούλας ή ζαμπον: Αν είσαι του αλμυρού, επίλεξε ένα αυγό ποσέ με 1 φέτα γαλοπούλα ή ζαμπόν. Θα γλιτώσεις τουλάχιστον 300kcals θερμίδες, αλλά και περισσότερα από 10g λίπους.

4. Έτοιμο κέικ με σπιτικό: Ακολούθησε μία πιο light συνταγή και θα ανεβάσεις την ποιότητα του πρωινού σου χωρίς να το καταλάβεις.

Μάθε περισσότερα εδώ

Read More

And More