Τόνωσε τον μεταβολισμό σου και χάσε κιλά κάθε ώρα της ημέρας…

Για να αδυνατίσεις, για να χάσεις κιλά… δεν έχεις παρά να αυξήσεις τον μεταβολικό σου ρυθμό…
Άκου… τα πράγματα είναι απλά. Θαύματα όπως ξέρεις δεν γίνονται. Το τέλειο σώμα για να αποκτηθεί θέλει προσπάθεια. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς κόπο.

Ο μεταβολισμός είναι υπεύθυνος για τη μετατροπή της τροφής που τρως σε ενέργεια για να κινηθείς. Όταν επιτυγχάνεις αύξηση του μεταβολικού ρυθμού καις πιο γρήγορα τις θερμίδες που έχεις καταναλώσει. Η “μηχανή” σου με λίγα λόγια δουλεύει γρήγορα και πολύ παραγωγικά.

Καις θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάσαι, ακόμα και όταν κάθεσαι. Το πόσες εξαρτάται και από το μεταβολικό σου ρυθμό. Όσο καλύτερος, τόσο περισσότερες. Για να αυξήσεις τις καύσεις στον οργανισμό σου πρέπει να κάνεις γυμναστική. Η personal trainer Έφη Τσεκούρα υπογραμμίζει… “Ο χαμηλός μεταβολισμός σχετίζεται με χαμηλό ποσοστό μυικής μάζας γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας είναι να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης”.

Αν λοιπόν θες να χάσεις βάρος και να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, να τι πρέπει να κάνεις:

30 λεπτάκια δεν είναι πολλά…

Όταν κάνεις γυμναστική για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, αυξάνεις τον μεταβολισμό για τις επόμενες 24 ώρες. Όλες οι φυσικές δραστηριότητες λειτουργούν αθροιστικά στην τόνωση του μεταβολισμού. Περπάτησε μέχρι το σούπερ μάρκετ, βγάλε τον σκύλο βόλτα, πήγαινε για χορό, κινήσου…όλα βοηθούν, όλα είναι γυμναστική!

“Μυήσου” στη γυμναστική

Ειδικότερα οι ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης θα κάνουν θαύματα! Όσο περισσότερο αναπτυγμένοι είναι οι μύες του σώματός σου, τόσο πιο ενεργός γίνεται ο μεταβολισμός.“Για κάθε 450 περίπου γραμμάρια μυός πού αποκτάς από την άσκηση, καίγονται επιπλέον περίπου 50 θερμίδες την ημέρα”, τονίζει η personal trainer Έφη Τσεκούρα. Χωρίς να κάνεις τίποτα δηλαδή, από μόνος του ο γυμνασμένος μυς καταναλώνει για σένα περισσότερες θερμίδες.

Read More

And More