Βρήκαμε το μυστικό για να μην σε πιάσει η αλλεργία σου! Είναι πασπαλισμένο στο ψωμί…

Μπορεί η άνοιξη να σου φτιάχνει τη διάθεση με τα χρώματα, τα λουλούδια και τον ήλιο, έχεις όμως και έναν λόγο να μην αδημονείς τόσο για την άφιξή της. Τις αλλεργίες!

Υπάρχει τρόπος να νιώσεις καλύτερα! Το σουσμάμι. Το σουσάμι βοηθά στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και κατ’ επέκταση στον τρόπο που ο οργανισμός σου αντιμετωπίζει τις αλλεργίες. Βάλε το σουσάμι στη σαλάτα σου, δοκίμασέ το σαν γλυκό σνακ σε ένα παστέλι ή απόλαυσε ταχίνι με το πρωινό σου. Το ταχίνι είναι ουσιαστικά αλεσμένο σουσάμι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχουν περιπτώσεις όπου παρουσιάζονται αλλεργίες στο σουσάμι και το ταχίνι! Γι’ αυτό το λόγο σε περίπτωση που παρατηρηθούν οι παραμικρές παρενέργειες, καλό είναι να μην καταναλωθουν χωρίς τη συμβουλή ειδικού.

Εκτός όμως από την πολύτιμη συμβολή του σουσαμιού στην αναστολή της δράσης των αλλεργιών, το τραγανό σποράκι συμβάλει και στη θωράκηση της υγείας γενικότερα:

Μειώνει τη χοληστερίνη. Το σουσάμι περιέχει μια ουσία την σεσαμίνη, η οποία εμποδίζει τη συσσώρευση χοληστερίνης στο συκώτι, μειώνοντας σε συνεργασία με τη βιταμίνη Ε τα επίπεδα χοληστερίνης. Αυτή η δράση του βοηθά επίσης και στην  πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης.

Ρίχνει την πίεση. Τα συστατικά του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη της αρτηριακής πίεσης και του εγκεφαλικού.

Προλαμβάνει διάφορες μορφές καρκίνου: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των λιγνάνων φαίνεται ότι συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου

Καταπολεμά το Alzheimer: Σε έρευνα, η σεσαμινόλη βοήθησε στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες, το οποίο σχετίζεται με την ασθένεια Alzheimer.

Read More

And More