Το μυστικό επιτυχίας του Στέφανου Τσιτσιπά βρίσκεται στο οικογενειακό τραπέζι

Ανέκαθεν, το οικογενειακό τραπέζι ήταν μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές κάθε εβδομάδας. Εσύ, οι γονείς σου και όλοι όσοι αγαπάς, συγκεντρωμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γεμάτο νόστιμα πιάτα και φυσικά… ζυμαρικά, το πιο εύκολο comfort food. Ειδικά, αν είναι Melissa. Θυμήσου απλά πόσες αποφάσεις έχεις πάρει, ακούγοντας τις συμβουλές της μαμάς και του μπαμπά σου, πόσα σχέδια έκανες και πόσες ευτυχισμένες στιγμές έζησες και συνεχίζεις να ζεις. Πριν, όμως, από όλα αυτά, πρέπει να δοκιμάσεις, να πειραματιστείς με τα υλικά σου, να τα συνδυάσεις και να αφήσεις την πρώτη δοκιμή στην οικογένεια σου. Γιατί, η πρώτη δοκιμή είναι το πρώτο βήμα προς την επιτυχία. Τόσο σημαντική.

Το πρώτο βήμα, για να αγαπήσεις αυτό που κάνεις. Το πρώτο βήμα, για να φτάσεις σταδιακά στην πρώτη θέση του βάθρου. Το γνωρίζεις τόσο εσύ, όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει κάνει πολλά πρώτα βήματα, μέχρι να φτάσει σήμερα στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των επαγγελματιών παικτών Τένις. Χρειάζεται ψυχική δύναμη και σκληρή δουλειά, για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και, φυσικά, σκληρή προπόνηση κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να μπορείς να ανταποκριθείς σε κάθε περίπτωση. 

Εκτός, όμως, από αυτά, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξέρει ότι το σημαντικότερο είναι να μείνεις πιστός στις αξίες και στα ιδανικά που οι γονείς διδάσκουν σε εσένα και εσύ στους ακόμα νεότερους. Σε εκείνα τα πρώτα όνειρα, που μικρότερος, εκμυστηρευόσουν στη μαμά ή στον μπαμπά σου πάνω από ένα πιάτο με ζεστά ζυμαρικά σε ένα κυριακάτικο τραπέζι.

Ακόμα και σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνωρίζει πως, είτε μετά την κατάκτηση ενός σημαντικού τίτλου, είτε μετά από μία όχι και τόσο επιτυχημένη ημέρα, τον περιμένει η αγκαλιά του πατέρα του και ένα στρωμένο οικογενειακό τραπέζι, με φαγητά μαγειρεμένα από τη μαμά του. Αδυναμία του; Τα ζυμαρικά Melissa. Και, όχι τυχαία. Γιατί, και οι δύο γνωρίζουν ότι “ο δρόμος προς την κορυφή” κρύβει πολλή σκληρή δουλειά, αγάπη για αυτό, με το οποίο καταπιάνεσαι, υπομονή για κάθε εμπόδιο, αυστηρή προσήλωση στον στόχο και αξίες, που μόνο οι γονείς μπορούν να μεταδώσουν σε ένα παιδί, όπως ο σεβασμός, η ευγένεια και ο πηγαίος επαγγελματισμός.

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, Στέφανος και Melissa μοιάζουν. Άλλωστε, ο πρώτος έκανε γνωστό το Τένις σε όλη την Ελλάδα, ενώ η δεύτερη τα ζυμαρικά το πιο αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό. Fair Play!