Χριστούγεννα και γυμναστική: Έξυπνοι τρόποι για να γυμναστείς ακόμα και τις γιορτές

Οι μέρες που περίμενες από τη στιγμή που γύρισες από τις καλοκαιρινές σου διακοπές έφθασαν. Είσαι μία ανάσα μακριά τους. Ναι, αυτά τα Χριστούγεννα θα ξεκουραστείς, θα ρίξεις τους ρυθμούς σου, θα αποφορτιστείς και θα κάνεις τις ευχές σου για τη νέα χρονιά. Άλλωστε, η χρονιά που περάσαμε μόνο εύκολη δεν ήταν! Θέλω να μου κάνεις, όμως, μία χάρη. Να μην αφήσεις τη μαγεία των εορτών να σε κρατήσει μακριά από τη Fitness διάθεση σου και την όρεξη σου να γυμναστείς. Άλλωστε, δεν θέλει μόνο κόπο, αλλά και τρόπο. Πάρε ιδέες!

Κάνε πρωινή προπόνηση
Στις γιορτές θα φας λίγο περισσότερο. Το ξέρω, το ξέρεις. Το περιμένω, το περιμένεις. Μία έξυπνη συνήθεια που μπορείς να υιοθετήσεις είναι πριν απολαύσεις το πρωινό σου να κάνεις μερικά ροκανίσματα, καθίσματα και προβολές (σ.σ. είναι η άσκηση που καίει το περισσότερο λίπος), αποθεραπεία και διατάσεις. 20 λεπτά την ημέρα αρκούν, για να “ξυπνήσεις” το μεταβολισμό σου και να πεις αντίο στις περιττές θερμίδες, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εκμεταλλεύσου τα θεματικά πάρκα
Είναι στολισμένα, χριστουγεννιάτικα, εορταστικά, για το Christmas Spirit ιδανικά. Τα θεματικά πάρκα είναι η βόλτα που δεν λείπει από το γιορτινό σου πρόγραμμα. Και μπορείς να την εκμεταλλευτείς ονειρικά για τη σιλουέτα σου. Σκέψου μόνο πόσα βήματα θα κάνεις για να δεις τον Άι Βασίλη, να βγάλεις φωτογραφία σε κάθε χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα βρεθεί μπροστά σου και να απολαύσεις το χορό των Σιντριβανιών, τις μουσικές επιλογές του DJ είτε με τις φίλες, είτε με την οικογένεια σου. Μην το γελάς! Ένα χαλαρό περπάτημα μίας ώρας μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες από 400 θερμίδες και να γυμνάσεις τα καλλίγραμμα σου πόδια. 

Κάνε ασκήσεις με το βάρος του σώματος
Αν δεν μπορείς ή απλά δεν θες να πας γυμναστήριο κατά τη διάρκεια των γιορτών, τότε μπορείς να αξιοποιήσεις το ίδιο σου το σώμα. Τέτοιου είδους ασκήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν οπουδήποτε, χωρίς να απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό. Δοκίμασε να ανεβοκατέβεις τις σκάλες της πολυκατοικίας – μην σε τρομάζουν τα βλέμματα των γειτόνων -, να κάνεις επιτόπιο τρέξιμο στα σκαλοπάτια και απλά να γυμνάσεις τα χέρια σου στο πλαϊνό μέρος του κρεβατιού. Θα με θυμηθείς! 

Στον καναπέ με τα αγαπημένα σου τραγούδια
Ίσως σου φαίνεται αστείο. Θα γελάσεις. Και θα φτιάξεις τόσο τη ψυχολογία, όσο και τη σιλουέτα σου. Βάλε τέρμα τα αγαπημένα σου χριστουγεννιάτικά τραγούδια και άρχισε να κινείσαι μέσα στο σπίτι. Γρήγορα, αργά, μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετρά είναι ο γρήγορος ρυθμός που έχουν τα συγκεκριμένα τραγούδια. Ετοιμάσου να διεγείρεις το μεταβολισμό σου στο πι και φι!

Ανέβα στο παγοδρόμιο
Μπορεί να φοβάσαι, όμως, ξέρεις ότι θα περάσεις καλά. Θα γελάσεις, ίσως πέσεις – δεν θα πονέσεις, όμως, άμα προσέξεις -, θα απαλλαγείς από το άγχος και θα γραμμώσεις υπέροχα τα πόδια σου. Ναι, καλά διάβασες. Εκτός από τη διαδρομή που θα επιλέξεις, μόνο και μόνο η προσπάθεια που θα ρίξεις για να σταθείς στα πόδια σου θα γυμνάσει ακόμα και τον πιο παραπονεμένο μυ. Άσε που τη χριστουγεννιάτικη περίοδο βρίσκεις ένα παγοδρόμιο κυριολεκτικά παντού! 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More