Aυξητική στήθους: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον ειδικό!

Η αυξητική στήθους είναι μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που επιδιώκει να αυξήσει τον όγκο (μικρομαστία-αμαστία) και το σχήμα (σωληνωτοί μαστοί) του στήθους. Ο Δρ Μιλτιάδης Λάγιος, μετά από την εικοσαετή εμπειρία του στον χώρο της επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής, μας απαριθμεί τους λόγους που μια γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία αυξητικής με τη χρήση ενθέματος και ποια είναι η καλύτερη τεχνική για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Αύξηση αυτοπεποίθησης: Πολλές γυναίκες επιλέγουν την αυξητική μαστών για να βελτιώσουν την εικόνα τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να φορούν τα ρούχα τα οποία επιθυμούν και να τονώσουν τη σεξουαλική τους ζωή.
  • Συναισθηματικοί λόγοι: Σε ορισμένες περιπτώσεις, γυναίκες που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση για αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού επιλέγουν την αυξητική μαστών για να ανακτήσουν την εικόνα που είχαν πριν από την επέμβαση.
  • Αντιμετώπιση ανισομετρίας ή υποανάπτυξης: Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ανισομετρία στο μέγεθος των μαστών ή όπου οι μαστοί είναι υποαναπτυγμένοι, η αυξητική μαστών με ενθέματα μπορεί να επανορθώσει αυτές τις ανωμαλίες.
  • Επαναφορά μετά από απώλεια βάρους: Γυναίκες που έχουν χάσει σημαντικό βάρος μπορεί να αντιμετωπίζουν χαλάρωση του δέρματος στο στήθος.

Το μέγεθος των ενθεμάτων σιλικόνης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα όσον αφορά την αυξητική στήθους. Η επιλογή του τελικού μεγέθους πρέπει να προκύπτει τόσο από τον συνδυασμό της επιθυμίας σας, όσο και από την αντικειμενική γνώμη του ιατρού σας.
Οι τεχνικές τοποθέτησης ενθεμάτων ποικίλουν. Ανάλογα με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας, η αυξητική στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία από τις ακόλουθες τεχνικές: Υποαδενικά (Subglandular), Υπομυϊκά (Submuscular), Υποπεριτονιακά (Subfascial).

Ο Μιλτιάδης Λάγιος – Πλαστικός Επανορθωτικός Χειρουργός

Τις περισσότερες φορές Ο Δρ Μιλτιάδης Λάγιος επιλέγει την πρωτοποριακή τεχνική dual plane (διπλού επιπέδου) που συνδυάζει όλα τα παραπάνω, αφού τα ενθέματα τοποθετούνται σε δύο επίπεδα ταυτόχρονα (μερικώς πίσω από το μείζονα θωρακικό μυ –στον άνω πόλο- και μερικώς πίσω από το μαζικό αδένα –κάτω και έξω). Η ανεξάρτητη σχέση του ενθέματος τόσο με τον υπερκείμενο μυ όσο και με τον υπερκείμενο μαστό, προσφέρει μια σειρά ασύγκριτων πλεονεκτημάτων, που την κάνουν να υπερτερεί έναντι όλων των άλλων τεχνικών αυξητικής στήθους.

Στα δικά μας χέρια οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν καλά αμέσως μετά την επέμβαση, είναι μια διαδικασία σχεδόν ανώδυνη, γιατί όλα πραγματοποιούνται με ανατομική τάξη και σεβασμό στους ιστούς και κυρίως με ατραυματικο τρόπο.

Η dual plane αποτελεί την πιο ασφαλή τεχνική αυξητικής στήθους, αφού ελαχιστοποιεί τις επιπλοκές: μειώνει την πιθανότητα της κάψας, της ορατότητας ή ψηλάφησης του ενθέματος στην περιοχή του άνω πόλου και δεν υπάρχει κίνδυνος παρεκτόπισης του ενθέματος προς τα πλάγια.

Ο Δρ Μιλτιάδης Λάγιος χρησιμοποιεί μόνο τα ενθέματα Mentor. Η επέμβαση γίνεται κατόπιν γενικής νάρκωσης και διαρκεί περίπου 3 ώρες. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα ορατά με μακροχρόνιο αισθητικο αποτέλεσμα και με απόλυτη εξασφάλιση του θηλασμού.

Στόχος του γιατρού είναι η ασφάλεια της υγείας της θεραπευμένης και παράλληλα να χαρίσει ένα πλούσιο στήθος, το οποίο θα δείχνει ταυτόχρονα φυσικό και αρμονικό με το σώμα της.

Μιλτιάδης Λάγιος – Πλαστικός Επανορθωτικός Χειρουργός
Instagram: @ml_clinic_athens
Website: mlclinic.gr