Ένα μήλο την ημέρα…

Ένα μήλο την ημέρα… | tlife.gr

Χρόνια τώρα οι γιατροί πίστευαν πως τα φρούτα μείωνουν θεαματικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, απομάκρυναν τον κίνδυνο έως και 50%. Να όμως που διαψεύτηκαν!

Προς θεού, δεν είπε κανείς ότι τα φρούτα κάνουν κακό στην υγεία. Φαίνεται όμως πως η δράση τους δεν είναι και τόσο θαυματουργή, σε ό, τι έχει να κάνει με τον καρκίνο.

Μεγάλη έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης & Θεραπείας Νοσημάτων έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Για 9 ολόκληρα χρόνια οι επιστήμονες παρακολουθούσαν 400.000 άνδρες και γυναίκες από 10 χώρες της Ευρώπης. Στο διάστημα αυτό, 30.000 εμφάνισαν καρκίνο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Τα κρούσματα καρκίνου ήταν πάρα πολλά. Πράγμα που αποδεικνύει πως η αντικαρκινική προστασία των φρούτων και των λαχανικών είναι πολύ μικρή. Μόλις 4%.

Τα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει να βρίσκονται καθημερινά στο τραπέζι σου. Θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις την γραμμή σου, αλλά και να θωρακίσεις τον οργανισμό σου. Μπορεί να μην κάνουν θαύματα στην καταπολέμηση του καρκίνου, είναι όμως η νο. 1 επιλογή για γερή καρδιά ενώ συμβάλλουν στην αποφυγή εγκεφαλικών. Στην ίδια έρευνα, όσοι άνθρωποι έτρωγαν πιο συχνά σαλάτες ή φρούτα μείωσαν κατά 30% τις πιθανότητες εμφάνισης τέτοιων παθήσεων.

READ more