Κάνει καλό η πίτσα; Τα τηγανητά; Οι “κακές” συνήθειες που μας κάνουν καλό…

Έχεις αδυναμία στα τηγανητά; Δεν μπορείς ποτέ να πεις όχι σε ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσα; Όταν πέφτεις για ύπνο ξεχνάς να σηκωθείς; Μην νιώθεις τύψεις για αυτό. Κάποιες “κακές” συνήθειες μπορούν να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις, να αισθανθείς πολύ πιο ευτυχισμένη και φυσική υγιής.

Η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ!
“Σκεφτήκατε ποτέ ότι τρώγοντας πίτσα θα μπορούσατε να καταπολεμήσετε τον καρκίνο;” αναφέρει ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης…
“Μια πιθανή εξήγηση, είναι η σάλτσα ντομάτας, που μπαίνει πάντοτε στην πίτσα, αφού είναι γνωστό ότι η κατανάλωση της ντομάτας έχει συσχετισθεί με τη μείωση κινδύνου προσβολής από αρκετές μορφές καρκίνου”! Την επόμενη λοιπόν φορά που θα σου κάνουν παρατήρηση για την… παχυντική επιλογή σου ξέρεις τι να τους απαντήσεις!

Smart Tip: Αν ετοιμάσεις μόνη σου την πίτσα, τότε το μόνο που θα σου προσφέρει είναι απόλαυση! Plus τα παραπάνω ευεργετικά αποτελέσματα. Πάρε ιδέες για μια ελαφριά εκδοχή της με μόλις 250 θερμίδες κάνοντας “κλικ” εδώ

ΤΗΓΑΝΙΣΕ ΤΑ!
Μπορεί οι τηγανητές λιχουδιές να έχουν “εξοριστεί” στο πυρ το εξώτερον της κακής διατροφής. Ο Δημήτρης Γρηγοράκης όμως, εξηγεί πως μπορούν να γίνουν ο “κακός” εθισμός που μας κάνει καλό.

“Στο παρελθόν, το τηγάνισμα κατηγορήθηκε ως μια μη θρεπτικά σωστή μέθοδος μαγειρικής. Ωστόσο, σήμερα είναι γνωστό πως αν πραγματοποιείται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να αποτελεί ένα σωστό τρόπο μαγειρέματος. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ο εμπλουτισμός της τροφής σε αντιοξειδωτικές ενώσεις: τοκοφερόλες, φαινολικές ενώσεις και σκουαλένιο, που προέρχονται από το ελαιολάδο” επισημαίνει ο κ. Γρηγοράκης. Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις αυτές καταπραϋνουν τις φλεγμονές, έχοντας παράλληλη αντικαρκινική δράση!

Smart Tip: Για να είσαι σίγουρη πως παίρνεις μόνο τα “καλά” από το τηγάνισμα φρόντισε να μαγειρεύεις σε χαμηλή θερμοκρασία (μέχρι 170 C), να χρησιμοποιείς πάντα ελαιόλαδο, να μην αφήνεις το φαγητό σου παραπάνω στο τηγάνι και φυσικά να αντικαθιστάς το ελαιόλαδο μετά από κάθε χρήση.

ΕΙΣΑΙ ΥΠΝΑΡΟΥ; ΤΕΛΕΙΑ!
Φυσικά όπως καταλαβαίνεις όλα χρειάζονται μέτρο… Σε κάθε περίπτωση, σε όποιον σε κατηγορήσει πως παρακοιμάσαι απάντησέ του ότι έτσι φροντίζεις τη σιλουέτα σου.
“Η αλήθεια βρίσκεται στο ότι η στέρηση ύπνου συνοδεύεται από διάφορες ορμονικές αλλαγές που επιδρούν τόσο στην αύξηση της όρεξής μας, όσο και στην αυξημένη αποθήκευση λίπους στο σώμα μας” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

Όταν στερείσαι τον ύπνο αυξάνεται η γκρελίνη – ορμόνη υπεύθυνη για την όρεξη! Ταυτόχρονα όταν δεν κοιμάσαι καλά, ο οργανισμός δεν παράγει αρκετή από την λεπτίνη, η οποία όπως το δηλώνει και το όνομά της “κόβει” την όρεξη. Τέλος, ο ελλιπής ύπνος αυξάνει την κορτιζόνη στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να αποθηκεύεται περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. “Βλέπουμε λοιπόν ότι τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου καθημερινά, μπορούν να προσφέρουν πολλά στον οργανισμό μας. Μειώνουν την όρεξη μας, βοηθούν στο να μη βάζουμε περιττά νοσηρά κιλά, και οδηγούν παράλληλα στη μακροζωία” εξηγεί η Γεωργία Καπώλη.

Smart Tip: Ο μέσος χρόνος που πρέπει να αφιερώνει κανείς στο μαξιλάρι του είναι 8 ώρες. Αυτό βέβαια ποικίλει από άτομο σε άτομο! Θα καταλάβεις από μόνη σου πόσες ώρες χρειάζεσαι για να είσαι πραγματικά ξεκούραστη… και φυσικά πιο αδύνατη! Αν ψάχνεις έξυπνες συμβουλές για καλό ύπνο κάνε “κλικ” εδώ

Η ΑΤΑΞΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ;
Σηκώνεσαι το πρωί και δεν έχεις καμία όρεξη να στρώσεις το κρεβάτι σου. Αυτή σου η “οκνηρία” σε προστατεύει από τα μικρόβια! Σου φαίνεται περίεργο; Κι όμως η ζεστασία που εκπέμπει το σώμα, σε συνδυασμό με την υγρασία, αποτελούν το τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθούν ακάρεα που μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικό πρόβλημα ακόμη και άσθμα. Αν λοιπόν στρώσεις το κρεβάτι με το που ξυπνήσεις, τότε διατηρείς την υψηλή θερμοκρασία και την υγρασία στα σκεπάσματα. Και μαζί τους και τα μικρόβια! Αντίθετα, με τα ξέστρωτα σκεπάσματα η θερμοκρασία πέφτει και η υγρασία εξατμίζεται.

Smart Tip
: Αντί λοιπόν να τα στρώσεις, μήπως να τα αερίσεις; Θυμάσαι τη μαμά σου που έβγαζε τα σκεπάσματα στο μπαλκόνι να αεριστούν; Είναι ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από τα μικρόβια μια και καλή…

ΒΡΙΣΙΜΟ: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ
Σου συμβαίνει συχνά να ξεστομίζεις “άσχημες” λέξεις όταν είσαι εκνευρισμένη; Μπορεί να μην είναι και ό,τι πιο κομψό για μια γυναίκα. Όταν όμως το κάνεις, για ένα περίεργο λόγο αισθάνεσαι τους πόνους που σε ταλαιπωρούν να εξασθενούν! Σύμφωνα με έρευνα οι “βωμολοχίες” έχουν παυσίπονη δράση. Όταν λοιπόν μιλάς άσχημα εκκρίνεται αδρεναλίνη, αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός και αυτό σε κάνει πιο ανθεκτική στον πόνο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια του τοκετού “στολίζουν” τους άντρες τους με διάφορα κοσμητικά επίθετα. Είναι ένας αυθόρμητος τρόπος να αντιμετωπίσουν τους πόνους της γέννας!

Smart Tip: Εδώ θα τα χαλάσουμε… καλύτερα να πάρεις ένα παυσίπονο, παρά να μιλάς σαν νταλικέρης. Βρες άλλο τρόπο να διοχετεύσεις τον θυμό και να απαλύνεις τον πόνο σου! Ή τουλάχιστον κάντο με… κομψό τρόπο!!!

Read More

And More