Ο CEO της Isostevia, Αντώνης Παναγώτας, μας δίνει το μυστικό για να πεις οριστικό “αντίο” στη ζάχαρη

Είναι ωραίο ελληνικές εταιρείες με καινοτόμες ιδέες να πετυχαίνουν τον στόχο τους, μετά από σκληρή προσπάθεια. Ακόμα καλύτερα, όταν τα προϊόντα τους φροντίζουν την υγεία σου. Η Isostevia, μία οικογενειακή επιχείρηση, με έδρα τη Λιβαδειά, κινείται σε αυτήν ακριβώς τη γραμμή. Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία, η οποία, σε λίγα μόλις χρόνια (σ.σ. ιδρύθηκε το 2013) έχει κατορθώσει να προσθέσει καθοριστικά το θαυματουργό αυτό φυτό στον καφέ και στα γλυκίσματα, συνδυάζοντας στα προϊόντα της γεύση και υγεία. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από ένα mini-chat με τον CEO, κύριο Αντώνη Παναγώτα. Μην ξεχνάς, εξάλλου, ότι έχουμε καραντίνα, γεγονός που σημαίνει ότι θα ετοιμάσεις και θα απολαύσεις πολλά γλυκά. 

P.S.: Πριν κάνεις scroll – down, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η εταιρεία τηρεί όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την παρασκευή των προϊόντων ISOSTEVIA με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας, τα οποία εφαρμόζει από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της. Για να αισθάνεσαι σίγουρη και ασφαλής. 

Πώς προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσετε την isostevia; Ποια ανάγκη αισθανθήκατε ότι θα καλύψει;

Την πρώτη φορά που ακούσαμε για το φυτό ‘‘στέβια’’ και μετά από την έρευνα που κάναμε για τις θαυματουργές του ιδιότητες, καταλάβαμε ότι πολύ σύντομα θα έρθει στις ζωές και τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων για να μείνει. Ο λόγος απλός: είναι ένα φυσικό γλυκαντικό το οποίο δεν επηρεάζει καθόλου τον οργανισμό μας. Δεν αυξάνει τον γλυκαιμικό δείκτη ,δεν προκαλεί τερηδόνα στα δόντια, δεν έχει καθόλου θερμίδες. Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος που αφιερώσαμε τη ζωή μας στην παραγωγή και ανάπτυξη προϊόντων με στέβια. Είδαμε ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου που θέλει να τρέφεται πιο υγιεινά, που προσέχει τον εαυτό του και την εμφάνισή του, χωρίς όμως να στερείται τη γλυκιά γεύση στα προϊόντα που καταναλώνει. Σήμερα, με την πανδημία του COVID-19 να απειλεί την υγεία μας αλλά και την καθημερινότητά μας, ο κόσμος κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι να τρεφόμαστε σωστά για να θωρακίσουμε τις άμυνες του οργανισμού μας απέναντι σε οποιαδήποτε ασθένεια μας απειλεί.

Τι προϊόντα περιλαμβάνει η εταιρεία σας;

Το βασικό προϊόν της isostevia είναι το βραβευμένο γλυκαντικό isostevia συσκευασμένο σε περιέκτες των 250gr ή 500gr, σε κουτί με 40 φακελάκια ή σε συσκευασία για επαγγελματίες με 150 φακελάκια. Με βάση αυτό το υλικό έχουμε δημιουργήσει το πολύ πρακτικό isostevia liquid, ένα υγρό γλυκαντικό που μπορεί ο καθένας να το έχει μαζί του ώστε να το προσθέτει στα ροφήματά του. Ένα πολύ γευστικό και πρωτότυπο προϊόν είναι το isostevia choco, ένα ρόφημα σοκολάτας ιδανικό για ζεστά και κρύα ροφήματα χωρίς καθόλου προσθήκη ζάχαρης. Τέλος έχουμε δυο μπάρες σοκολάτας, γάλακτος και υγείας με στέβια με απίθανη γεύση και ποιότητα.

Ένα από τα βασικά σας προτερήματα είναι πως όταν κάποιος την καταναλώνει δεν καταλαβαίνει ότι δεν τρώει ζάχαρη. Μάλιστα, πρόσφατα βραβευτήκατε με 3 Χρυσά Αστέρια Γεύσης. Πώς το πετυχαίνετε αυτό;

Το μυστικό της γεύσης των προϊόντων isostevia “κρύβεται” στον τύπο της στέβιας που χρησιμοποιούμε. Όπως καταλαβαίνετε η στέβια είναι φυτό και ως φυτό η γεύση του ανάλογα το κλίμα και τον τρόπο που καλλιεργείται, διαφέρει πολύ. Ως τροπικό φυτό, αφού γεννήθηκε στον Αμαζόνιο εκεί ανέπτυξε τις θαυματουργές του ιδιότητες. Εμείς σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούμε ως βάση για τα προϊόντα μας έναν ιδιαίτερο τύπο “γλυκοζιτών στεβιόλης” όπως ονομάζεται επιστημονικά ο οποίος δίνει γευστικό προφίλ παρόμοιο με τη ζάχαρη που έχουμε συνηθίσει να τρώμε. Γι’ αυτό το λόγο τα προϊόντα isostevia βραβεύονται για την ποιότητα και τη γεύση τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά και οι διαφορές σας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα προϊόντα στέβιας;

Σαν εταιρεία εκτός από την «μυστική» μας συνταγή που παρασκευάζουμε τα προϊόντα μας έχουμε και άλλα δυο συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η isostevia ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή και ανάπτυξη προϊόντων με στέβια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε αναπτύξει μια τεχνογνωσία πάνω στα συγκεκριμένα προϊόντα με μια ομάδα νέων επιστημόνων που εργάζονται για τη συνεχή βελτίωση, αλλά και την ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών προϊόντων. Το δεύτερο πλεονέκτημα μας είναι ότι από το ξεκίνημα μας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε «τίμια» όπως χαρακτηριστικά λέμε προϊόντα. Δεν προσθέτουμε τεχνητά γλυκαντικά στο προϊόν μας ούτε άλλα θερμιδογόνα συστατικά ενώ πυξίδα μας ήταν και είναι πάντα ο ίδιος καταναλωτής και οι ανάγκες του.

Πού μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα σας;

Τα προϊόντα isostevia μπορεί να τα βρει κανείς σε επιλεγμένα φαρμακεία, καταστήματα βιολογικών προϊόντων καθώς και σε όλες σχεδόν τις μεγάλες αλυσίδες Super market.Φυσικά τα προϊόντα μας διατίθενται και σε πάρα πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και οι στόχοι σας;

Βασικός στόχος μας είναι η τοποθέτηση των προϊόντων μας σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία πώλησης στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση των πελατών μας. Επίσης μέσα στο 2021 θα λανσάρουμε νέα καινοτόμα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κοινού πάντα με γνώμονα την ποιότητα και την αξιοπιστία εταιρίας μας. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί για εμάς η ανάπτυξη νέων αγορών σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Έχουμε ήδη υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με μεγάλες αλυσίδες S/M και αντιπροσώπους ώστε την προσεχή χρονιά να δούμε τα προϊόντα μας σε ράφια αυτών των χωρών. Το όραμά μας άλλωστε είναι ένας κόσμος χωρίς ζάχαρη και η αποστολή μας είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κόσμου με πιο υγιείς και κατά συνέπεια πιο συνειδητοποιημένους ανθρώπους στον τομέα της υγείας και της διατροφής , πράγμα που στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο επιτακτική ανάγκη.