Πρόληψη, το πιο πολύτιμο δώρο για κάθε γυναίκα!

Αν υπάρχει ένα μάθημα που μας δίδαξε η περιπέτεια με τον Κορωνοϊό, αυτό είναι σίγουρα ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να τη θεωρούσαμε δεδομένη, όμως, η ίδια η ζωή ήρθε να μας χτυπήσει το καμπανάκι πως τελικά δεν είναι. Για αυτό, και πρέπει να προσέχεις τον οργανισμό σου, να φροντίσεις το σώμα σου, να το αγαπάς και να προλαβαίνεις στη στροφή κάθε κακό. Γιατί, η πρόληψη σώζει πραγματικά ζωές. Και ο Μάρτιος, μήνας που ούτως ή άλλως γιορτάζουμε, είναι η καλύτερη ευκαιρία να κλείσεις εκείνο το τσεκ απ που τόσο καιρό αναβάλλεις. Αν επιλέξεις τη Βιοιατρική, εκτός από την υγεία, θα φροντίσεις και την τσέπη σου, αφού το συγκεκριμένο μήνα τα προγράμματα προληπτικού ελέγχου παρέχεται σε ειδική τιμή για γυναίκες! Για να μην το αναβάλλεις ξανά…

Η αξία της πρόωρης διάγνωσης
Λίγο εκείνος ο πόνος που δεν είναι τόσο σοβαρός, λίγο ο κορωνοϊός που έχει βάλει την καθημερινότητα μας σε παύση, δεν θες και πολύ να αφήσεις τις απαραίτητες εξετάσεις σου για αργότερα και το αργότερα να μεταφραστεί ακόμα και σε… έναν χρόνο. Σε καταλαβαίνω. Το έχω κάνει και εγώ! Ένα προληπτικό τσεκ απ, αυτή την περίοδο, είναι ίσως αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλο. Για να τσεκάρουμε τον οργανισμό μας, τη λειτουργία του, να αισθανθούμε – και να είμαστε – υγιείς. Τι πιο σπουδαίο; Το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, προσεγγίζει με νέο τρόπο τον προληπτικό έλεγχο, φέρνοντας στο προσκήνιο νέα δομημένα προγράμματα προληπτικού ελέγχου με βάση την ηλικία και τις ανάγκες μας. Αυτό το μήνα, μπορείς να επιλέξεις σε ειδική τιμή ένα – ή περισσότερα – από τα παρακάτω:

Biomed 2
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γενικού ελέγχου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι, μετά την εξέταση, θα έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη για την υγεία σου. Θα τσεκάρεις τον μεταβολισμό σου, γιατί ειδικά τώρα δεν θες να υπολειτουργεί, και θα γνωρίσεις αν τα νεφρά σου, το ήπαρ, το γαστρεντερικό σύστημα ευρύτερα λειτουργούν σε φυσιολογικούς ρυθμούς με τους δείκτες λανθάνουσας φλεγμονής να σβήνουν από το μυαλό σου κάθε πιθανότητα δυσλειτουργίας.

Biomed 2 plus
Όπως καταλαβαίνεις και από το όνομα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκτός από τις βασικές – και απαραίτητες- εξετάσεις, σου παρέχει μία σειρά υπερήχων, προκειμένου οι ειδικοί να παρατηρήσουν τη λειτουργία των βασικών οργάνων του σώματος από κοντά. Όλα ξεκινούν με το υπερηχογράφημα των οργάνων της κοιλιάς και ολοκληρώνονται με μία πληθώρα πληροφοριών σχετικά με το αν όλα τα όργανα του δικού σου σώματος λειτουργούν ορθά. Αν βρίσκεσαι σε αυτό το μεταβατικό στάδιο από τη νεανική στη μέση ηλικία, τότε το συγκεκριμένο τσεκ-απ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο και ιδανικό για τις ανάγκες του σώματος σου.

Biomed 3
Ο αριθμός που συνοδεύει το πρόγραμμα ανεβαίνει, όπως και η ηλικία στην οποία απευθύνεται. Αν μόλις έκλεισες τα 40 – ή έχουν περάσει μερικά χρόνια από τη στιγμή που ο αριθμός αυτός ήταν κεράκια στην τούρτα σου -, τότε αυτό το τσεκ-απ είναι σίγουρα για εσένα! Γνωρίζεις ότι η συγκεκριμένη ηλικία είναι ορόσημο για όλες μας, καθώς από τη μία το σώμα βιώνει αρκετές μεταβολές, και από την άλλη οι υποχρεώσεις μας είναι τόσο αυξημένες, με αποτέλεσμα να αναβάλλουμε τις εξετάσεις μας για… αργότερα. Να η ευκαιρία! Εσύ καλείς στη Βιοιατρική, κλείνεις το ραντεβού για το συγκεκριμένο τσεκ απ και ελέγχεις τη λειτουργία της καρδιάς, του ήπατος και των νεφρών σου. Όλες οι εξετάσεις που έχεις ανάγκη σε αυτή τη φάση ζωής είναι στο πρόγραμμα αυτό!

Biomed 3 plus
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου προσφέρει την καλύτερη δυνατή κάλυψη της μέσης ηλικίας. Πρόκειται για ένα τσεκ απ, πλήρως προσαρμοσμένο στις ηλικιακές σου ανάγκες, με καθολικό έλεγχο του θυρεοειδή σου, αλλά και των βασικών οργάνων του σώματος, μέσω υπερηχογραφημάτων. Ελέγχεται σχολαστικά η ηπατική λειτουργία και η πηκτικότητα του αίματος και η μελέτη σε βάθος ολοκληρώνεται με την ηλεκτροφόρηση λευκωμάτων. Ο έλεγχος ολοκληρώνεται με ίσως την πιο απαραίτητη εξέταση για όλες μας: την ψηφιακή μαστογραφία. 

Ο έλεγχος δεν σταματά εκεί!
Μπορεί τα προαναφερθέντα προγράμματα προληπτικού ελέγχου να παρέχουν τις βασικές πληροφορίες γύρω από τη λειτουργία των κυριότερων οργάνων, όμως, ο έλεγχος δεν σταματά εκεί! Με τους ειδικούς ελέγχους μπορεί να διαγνωστεί μια πάθηση αλλά και να παρακολουθείται μια χρόνια νόσος. Τα ειδικά προγράμματα στη Βιοιατρική ελέγχουν τις κυριότερες και συχνότερες χρόνιες παθήσεις:

Biomed Διαβήτη
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι χρόνιο νόσημα με σοβαρές επιπτώσεις για την κοινωνία. Υπολογίζεται ότι 463 εκατομμύρια άτομα στον πλανήτη πάσχουν από τη νόσο. Τα ετήσια στοιχεία του 2019 φανερώνουν επίσης ότι 1,1 εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι έχουν διαβήτη. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι είναι απαραίτητο να ελέγξεις το σώμα σου και να διαπιστώσεις αν πάσχεις από τη συγκεκριμένη ασθένεια που ίσως ταλαιπωρεί αρκετούς γνωστούς σου. 

Biomed Οστεοπόρωσης
Αν βρίσκεσαι στη μέση ηλικία, τότε γνωρίζεις ότι πολλές φορές (μετά τα 50 συνήθως) τα οστά κάπως μειώνουν την στήριξη που μας προσφέρουν και αρχίζουν να δημιουργούν προβλήματα. Η οστεοπόρωση, όπως περιγράφουν οι ειδικοί, είναι πάθηση των οστών που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα και διαταραχή στη μικροαρχιτεκτονική τους, με αποτέλεσμα τη μειωμένη οστική πυκνότητα και μειωμένη αντοχή των οστών, την ευθραυστότητα και τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων. Ήξερες ότι περίπου 1 στις 3 γυναίκες άνω των 50 ετών παγκοσμίως παθαίνουν κάταγμα που οφείλεται στην οστεοπόρωση, και το οποίο συνοδεύεται από πόνο, ακινησία, αναπηρία και έλλειψη ποιότητας ζωής; Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι αυτός ο προληπτικός έλεγχος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

Biomed Καρδιάς
Η καρδιά είναι το ζωτικό μας όργανο, αυτό που δίνει ζωή και ανάσα στο υπόλοιπο σώμα. Για αυτό, και πρέπει να την προσέχουμε. Αξιοποιώντας τις παροχές αυτού του προγράμματος, μπορείς να πραγματοποιήσεις καρδιολογική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, triplex και δοκιμασία κοπώσεως.

Biomed Θυρεοειδή
Είναι μία από τις συχνές ταλαιπωρίες κάθε γυναίκας. Επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας ολόκληρου του οργανισμού – όχι με τον καλύτερο τρόπο. Επομένως, πρέπει να ελέγχεις συχνά την εξέλιξη και την πορεία του. Μην παραλείψεις αυτό το τσεκ απ, λοιπόν!

Κανένα άγχος!
Μπορεί η πανδημία του Κορονοϊού να μας έχει κάνει πιο διστακτικούς ως προς την επαφή και την επίσκεψη σε κέντρα Υγείας, όμως, τα πρότυπα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, λειτουργούν υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας και τηρούν σχολαστικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο για εμάς, όσο και τους εργαζομένους τους. Λειτουργούν καθημερινά από πολύ νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Μην ξεχνάς ότι το τσεκ απ μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς παραπεμπτικό γιατρού, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις γίνονται χωρίς ραντεβού.

Εξάλλου, ο Όμιλος που εδώ και 40 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι ο πρώτος ιδιωτικός φορέας που εφάρμοσε συστήματα διαχείρισης ποιότητας, με ορθολογικά πρότυπα. Διαθέτει πιστοποίηση κατά ISO 9001 και διαπίστευση εργαστηρίων ISO 15189, ISO 17025. Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, λοιπόν. Κάνε κλικ εδώ, βρες τις απαντήσεις στα ερωτήματα σου και πάρε τη σωστή απόφαση. Έτοιμη για το τσεκ απ σου; Είναι για το καλό σου!