Στον οδοντίατρο! Διόρθωσε τις ατέλειες που σε ενοχλούν στα δόντια σου σε ένα μόλις ραντεβού…

Το χαμόγελο είναι το παν. Ο πιο σαφής τρόπος επικοινωνίας. Και κυρίως τώρα το καλοκαίρι, στις διακοπές, στις φωτογραφίες, στις επαφές πρέπει να εκπέμπεις μόνο θετικά μηνύματα.

Αν λοιπόν κάτι σε ενοχλεί και νομίζεις ότι δεν προλαβαίνεις να το διορθώσεις μάθε ότι πια μπορεί να διορθώσεις τα πάντα άμεσα. Κάντο πριν φτιάξεις τις βαλίτσες σου.

Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη σου εξηγεί τους τρόπους να αναβαθμίσεις τα δόντια σου σε ένα και μόνο ραντεβού.

1. Lifting με όψεις ρητίνης: Για δημιουργία ίσιας οδοντοστοιχίας και ένα μόνιμο φυσικό ή λευκότερο χρώμα, ανάλογα με την επιλογή σου και σε συνδυασμό πάντα με το γεγονός ότι η όποια αισθητική μόνιμη παρέμβαση θα πρέπει να εναρμονίζεται με το σύνολο των χαρακτηριστικών του προσώπου. Το lifting με όψεις ρητίνης ολοκληρώνεται σε 2 ώρες για την κάθε γνάθο (8 – 10 δόντια).

Πριν πάρεις την απόφαση να “ρετουσάρεις” το χαμόγελό σου, μάθε σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται το lifting δοντιών:
– Σε αραιά δόντια μπορούμε να τα ενώσουμε
– Σε μικρά να τα μεγαλώσουμε
– Σε δίχρωμα ή σε απονευρωμένα να τα επαναφέρουμε στο αρχικό τους χρώμα
– Σε δόντια με πολλά σφραγίσματα
– Σε αλλαγή χρώματος των δοντιών
– Σε στραβά δόντια όταν έχουμε αποκλείσει την κατεξοχήν ενδεικνυόμενη θεραπεία, τα σιδεράκια
– Σε διόρθωση σύγκλισης

Η αποκατάσταση είναι ανώδυνη με μόνιμο αποτέλεσμα και συνήθως δεν απαιτείται τρόχισμα των δοντιών.

2. Καθαρισμός, αφαίρεση χρωστικών: Το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε για να αποδώσουμε στα δόντια μας το φυσικό τους χρώμα και ταυτόχρονα να φροντίσουμε για την υγεία του στόματός μας, είναι ένας καθαρισμός, ο οποίος θα περιλαμβάνει εκτός από την αφαίρεση της πέτρας, αφαίρεση και των χρωστικών που υπάρχουν. Εάν βεβαίως υπάρχουν τερηδονισμένα δόντια πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα σφραγίσματα.

3. Μια λεύκανση με Laser σε συνδυασμό με μασελάκια για το σπίτι: Αν και είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας, το λευκό τους θα αποδώσει. Ιδιαίτερα επιτυχής μέθοδος στους καπνιστές. Διότι ως γνωστόν οι καπνιστές κυρίως έχουν έντονες χρωστικές και το χρώμα των δοντιών τους, στην πορεία των ετών έχει σκουρύνει. Η λεύκανση λοιπόν θα λευκάνει τα δόντια και θα αποδώσει ένα φωτεινότερο χαμόγελο.

4. Αν έχεις ελλείψεις δοντιών και πιστεύεις ότι δεν προλαβαίνεις να διορθώσεις το χαμόγελό σου, από το πρώτο ραντεβού μεταβατικές εργασίες μπορούν να τοποθετηθούν στο στόμα και να δώσουν την τελική εικόνα της αποκατάστασης μέχρι να ολοκληρωθούν οι τελικές προσθετικές εργασίες.

ΤΙPS ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ
Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική δίνει τη δυνατότητα να διορθώσεις ατέλειες ή φθορές σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμελείς τα δόντια σου.
Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη εξηγεί πως το λαμπερό χαμόγελο για να διατηρηθεί και μετά το καλοκαίρι θα πρέπει:

1. Να αποφεύγεις το κάπνισμα.

2. Να αποφεύγεις ποτά, καφέδες, τσάι, κόκκινο κρασί, ανθρακούχα αναψυκτικά.

3. Να κάνεις κάθε 6 μήνες check – up στον οδοντίατρο.

4. Να βουρτσίζεις μετά από κάθε γεύμα (ιδανικά) και χρήση νήματος καθημερινά.

5. Να κάνεις λευκά σφραγίσματα όταν υπάρχουν τερηδονισμένα δόντια.

6. Να αποφεύγεις φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής, χλωρεξιδίνη εφόσον δεν κρίνονται απαραίτητα από γιατρό. Πολλά από αυτά μπορούν αν προκαλέσουν χρώση στα δόντια.

7. Η υπερβολική χρήση φθορίου (από νερό ή φθοριούχα διαλύματα) μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμίες στα δόντια.

8. Στα απονευρωμένα δόντια πρέπει να γίνονται προσθετικές αποκαταστάσεις γιατί με την πρόοδο των ετών τα δόντια μαυρίζουν.

9. Να αποκαθιστάς οδοντιατρικά άμεσα τις τυχόν εξαγωγές των δοντιών.

10. Να φροντίζουμε να αναβαθμίζουμε με την βοήθεια του οδοντιάτρου μας και των σύγχρονων τεχνικών που υπάρχουν το χαμόγελό μας.

Read More

And More