Τι πρέπει να έχει το φαρμακείο των διακοπών σου;

Ρούχα, παπούτσια, νεσεσέρ, πετσέτες… Checked. Και έτοιμη η βαλιτσούλα. Ή μήπως όχι; Σαφώς όχι. Δεν φεύγουμε ποτέ διακοπές χωρίς το απαραίτητο φαρμακείο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί εκεί που θα πας.

Η παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη σου δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα προϊόντα που πρέπει να έχεις μαζί σου… “JUST IN CASE”!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ FIRST AID KIT
“Τα τραύματα, οι βλάβες από τις υψηλές θερμοκρασίες, τα εγκαύματα, τα τσιμπήματα από τσούχτρες και κουνούπια, τα περιστατικά πνιγμού, τα νοσήματα από κουνούπια, οι αλλεργικές αντιδράσεις, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τα λοιμώδη νοσήματα από κολυμβητικές δραστηριότητες είναι ιατρικά απρόοπτα του καλοκαιριού” εξηγεί η κα. Μοσχοβάκη. Μην πανικοβάλλεσαι. Απλά, πάρε τα μέτρα σου.

Δες τι πρέπει να βάλεις απαραίτητα στο κουτάκι με τον κόκκινο σταυρό:

– Ειδικά αντισηπτικά διαλύματα για τη γρήγορη αποστείρωση χεριών και τραυμάτων σε περιπτώσεις στις οποίες η πρόσβαση σε καθαρό νερό είναι δύσκολη

-Αποστειρωμένες γάζες και επιδέσμους

-Λαβίδα για την αφαίρεση επιφανειακών σωμάτων όπως αγκαθιών αχινού (η λαβίδα και η περιοχή του τραύματος πρέπει πρώτα να αποστειρώνονται με ειδικό αντισηπτικό διάλυμα)

-Κρέμα για τσιμπήματα από κουνούπια

-Κρέμα για τσούχτρες

-Κρέμα για εγκαύματα

-Κρέμα για τοπικούς ερεθισμούς

-Αντιαλλεργικά χάπια ·

-Αναλγητικά χάπια / Αντιπυρετικά χάπια (παυσίπονα)

Έτσι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι. Όπως εξηγεί η παθολόγος, άλλα προϊόντα μπορεί να είναι απαραίτητα αν παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή (σε συνεννόηση πάντα με το γιατρό σου).

SMART TIP
Θυμήσου να πάρεις μαζί σου το βιβλιάριο ή κάποιο άλλο ιατρικό έγγραφο που περιγράφει σαφώς κάποια χρόνια ασθένεια (από αλλεργία μέχρι θυρεοειδή κτλ) που απαιτεί μόνιμη θεραπεία. Θα σου χρειαστεί!

Read More

And More