Το χάπι της επόμενης μέρας: Όταν η επείγουσα αντισύλληψη είναι μονόδρομος

Σεξ και προφύλαξη πάνε μαζί. Το ξέρεις, το εφαρμόζεις και κάπως έτσι αποφεύγεις τα ατυχήματα που μπορεί να επηρεάσουν τόσο την υγεία όσο και τη ζωή σου. Υπάρχουν, όμως, και μερικές στιγμές που το “κακό” μπορεί να γίνει. Το προφυλακτικό έσπασε, το διάφραγμα ή τραχηλική κάψα έφυγαν από τη θέση τους και ξαφνικά καλείσαι να βρεις λύση. Άμεσα. Κάπως έτσι, η επιλογή της επείγουσας αντισύλληψης γίνεται μονόδρομος. Και το ellaOne®, το χάπι της επόμενης μέρας είναι εδώ για σένα.

 

ellaOne®: Το χάπι της επόμενης ημέρας που κάνει τη διαφορά
Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, μετά από μία σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, έχεις δύο επιλογές, αν θες να αποτρέψεις μία απρόβλεπτη εγκυμοσύνη: είτε να πάρεις, διά του στόματος, χάπι επείγουσας αντισύλληψης, είτε μπορείς να ζητήσεις από το γιατρό σου ένα χάλκινο ενδομήτριο σπείραμα στη μήτρα σου. Καταλαβαίνεις ότι η πρώτη επιλογή είναι αρκετά πιο εύκολη ως προς την εφαρμογή του. 

Στα φαρμακεία, θα βρεις μία πληθώρα επιλογών. Το ellaOne®, όμως, διαφέρει. Πρόκειται για ένα χάπι επείγουσας αντισύλληψης, το οποίο λαμβάνεις από το στόμα εντός των επόμενων 5 ημερών από την σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα χάπια, το συγκεκριμένο είναι αποτελεσματικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς οι άλλες παρεμφερείς επιλογές περιορίζονται στις 3 μόλις ημέρες. 

Πώς λειτουργεί;
Η επόμενη διαφορά συνίσταται στον τρόπο λειτουργίας του. Αρχικά, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι αποτελεί μία μέθοδο επείγουσας αντισύλληψης και όχι τακτικής. Για αυτό, και θα πρέπει να το χρησιμοποιείς σε έκτακτες περιπτώσεις και σε καμία περίπτωση στη θέση της κανονικής αντισύλληψης. Μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, τα σπερματοζωάρια ταξιδεύουν στις σάλπιγγες όπου περιμένουν την απελευθέρωση ενός ωαρίου. Καθώς τα σπερματοζωάρια έχουν μέγιστη διάρκεια ζωής πέντε ημερών. Έτσι, το ellaOne® καθυστερεί ή εμποδίζει την ωορρηξία, μέχρι τα σπερματοζωάρια να εξαφανιστούν. Αυτό το επιτυγχάνει, χάρη στη σύνθεση του, αφού κάθε δισκίο περιέχει 30 mg ουλιπριστάλη, τη βασική ουσία που αναστέλλει την ωορρηξία. 

 

Πότε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις;
Όχι, σε τακτική βάση. Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα σε βοηθήσουν να αντιληφθείς αν χρειάζεται να προμηθευτείς το ellaOne®. Αρχικά, στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσατε προφυλακτικό ή άλλη μέθοδο αντισύλληψης, αν το προφυλακτικό του συντρόφου σου απλά σκίστηκε, αν απλά ο σύντροφος σου δεν έκανε πίσω την κατάλληλη στιγμή. Επίσης, αν εσύ δεν πήρες το αντισυλληπτικό χάπι στη συνηθισμένη ώρα, δεν φόρεσες το αντισυλληπτικό σου επίθεμα σωστά ή ξέχασες να φορέσεις το διάφραγμα σου. Αν σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, είδες τον εαυτό σου, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις μία επίσκεψη στο πλησιέστερο φαρμακείο και να προμηθευτείς συνετά το χάπι της επόμενης ημέρας

Μην ξεχνάς!
Το χάπι της επόμενης ημέρας είναι αποτελεσματικό μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε ένα κλικ στα παρακάτω:

Instagram: https://www.instagram.com/ellaonegreece/

Facebook: https://www.facebook.com/EllaOnegreece-100178985557955

Το Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν: διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης – συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.