ΥΓΕΙΑ! 15 βότανα για να προσφέρεις στον οργανισμό σου τόνωση και ευεξία

ΥΓΕΙΑ! 15 βότανα για να προσφέρεις στον οργανισμό σου τόνωση και ευεξία | tlife.gr

Για χρόνια ήταν το μυστικό της γιαγιάς για υγεία και ευεξία! Σε εποχές που το φαρμακείο δεν ήταν η εύκολη λύση ένα ποτήρι αρωματικό αφέψημα μπορούσε να δώσει την πιο φυσική και γρήγορη λύση! Ανακαλύπτουμε τον κόσμο των βοτάνων και πως αυτά μπορούν να μας προσφέρουν με τον πιο φυσικό τρόπο υγεία και ευεξία!

Με τη βοήθεια της παθολόγου Αναστασίας Μοσχοβάκη ετοιμάσαμε μια λίστα με 15 βότανα που μπορείς να έχεις στο ντουλάπι σου για μια… δύσκολη στιγμή!

«Η περιοδική χρήση πολύχρηστων βοτάνων της ελληνικής γης με τον μοναδικό συνδυασμό φυσικών ιχνοστοιχείων έχει σημαντικό ρόλο στην τόνωση του οργανισμού και στην διατήρηση της υγείας» εξηγεί η παθολόγος!

Κάνε κλικ εδώ και διάβασε ένα, ένα τα βότανα, τη χρήση τους, αλλά και τον τρόπο παρασκευής του αφεψήματός τους!

Healthy tip: H κα. Μοσχοβάκη εξηγεί πως όπως όλα τα πράγματα, έτσι και τα βότανα χρειάζονται μέτρο! «Η περιοδικότητα της χρήσης, το είδος της οποίας ποικίλλει από βότανο σε βότανο, απετέλεσε και αποτελεί σοφή πρακτική, διότι προστατεύει από παρενέργειες που έχουν ορισμένα από αυτά σε περιπτώσεις καθημερινής κατανάλωσης» επισημαίνει!

Shopping tip: Κι επειδή είναι πιο δύσκολο να τα… μαζέψεις από την εξοχή, από το να τα αγοράσεις πάρε χαρτί και μολύβι. Τα βότανα μπορείς να τα προμηθευτείς σε μπαχαράδικα (τα γνωστά καταστήματα με μπαχαρικά, σπόρους και αποξηραμένα φυτά), μεγάλα super market, φαρμακεία που πωλούν φυτικά προϊόντα και ειδικά καταστήματα ομοιοπαθητικής.

READ more