Υγιεινό και Light Brunch: 5 συνταγές για να νοστιμίσεις την ημέρα σου

Το Σαββατοκύριακο είναι οι καλύτερες ημέρες για σπιτικό Brunch. Και η Παρασκευή η πιο σωστή μέρα για να αποφασίσεις τι ακριβώς θα φτιάξεις, αν θα κινηθείς σε αλμυρά ή γλυκά μονοπάτια και φυσικά να προμηθευτείς τα υλικά σου. Επειδή παράλληλα δεν θέλεις να χαλάσεις τη σιλουέτα σου, σού βρήκα μερικές πεντανόστιμες συνταγές με λιγότερες από 300 θερμίδες. Take a look!

Pancakes βρώμης με μπανάνα

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 1 μπανάνα
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι ασπράδι αβγού
  • 4 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 2 κουτ. της σούπας λιναρόσπορο
  • 1 κουτ. της σούπας ταχίνι
  • 1 κουτ. της σούπας σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, σε ένα μπλέντερ προσθέτεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, εκτός από το ταχίνι και την κουβερτούρα.
  • Όταν γίνει το μείγμα σαν χυλός, το χωρίζεις σε 6 μέρη, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι.
  • Ψήνεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα pancakes και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
  • Ραντίζεις με λίγο ταχίνι και κανέλα και απολαμβάνεις στο πιάτο.

Φριτάτα φούρνου με λαχανικά

Υλικά:

  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 μικρό κολοκύθι
  • 3 φλιτζάνια baby σπανάκι
  • 6 φύλλα βασιλικού
  • 6 μεγάλα αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γρ. ανθότυρο

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σόταρε το κρεμμύδι και τη πιπεριά ψιλοκομμένα μαζί με αλάτι για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια, το σπανάκι και το βασιλικό, σόταρε για τρία λεπτά και αφαίρεσε από τη φωτιά.
  • Χτύπα τα αβγά με την τριμμένη παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι.
  • Πασπάλισε τη φριτάτα με το ανθότυρο και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Ψήσε τη φριτάτα για περίπου οκτώ λεπτά, γύρισε το φούρνο στο γκριλ και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.

Scrambled Eggs με γαλοπούλα

Υλικά:

  • 2 αβγά
  • 2 φέτες γαλοπούλας
  • 1/2 ψωμάκι για burger (το κάτω μέρος), φρυγανισμένο

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ, χτυπάς αρχικά τα αβγά.
  • Βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ρίχνεις μέσα τα αυγά και με μια σπάτουλα ξεκίνησε να τα ανακατεύεις.
  • Όταν γίνουν, τα αφαιρείς από το τηγάνι.
  • Προσθέτεις στο ψωμάκι τη φέτα γαλοπούλας, από πάνω τα αβγά και πασπαλίζεις με άνηθο.

Τρουφάκια με κακάο και βρώμη

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 μέτρια μπανάνα λιωμένη
  • 4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 1 κουτ. της σούπας κακάο
  • 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 40 γρ. στέβια

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, απλώνεις μία λαδόκολλα στο ταψί.
  • Συνδυάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις καλά μέχρι να ενωθούν πλήρως.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, φτιάχνεις τα τρουφάκια.
  • Τα τοποθετείς στη λαδόκολλα και βάζεις το ταψί για μια ώρα στο ψυγείο.

Λαχταριστές αυγοφέτες

Υλικά:

  • 2 φέτες ψωμί
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή χωρίς λιπαρά
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • κανέλα

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, βάζεις ψωμί στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις τη μαργαρίνη.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα αβγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γάλα και βουτάς προσεκτικά και περιμετρικά το ψωμί στο μείγμα.
  • Βάζεις τα ψωμάκια στο τηγάνι για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Read More

And More