10 styling tips για να παραμείνεις στιλάτη στην ζέστη

Το καλοκαίρι είναι εδώ και είναι αλήθεια είναι ότι περιμέναμε το καλοκαίρι πως και πως για να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά από την άλλη μας προβληματίζουν λίγο οι στιλιστικές επιλογές εκτός παραλίας. Μέσα στο μυαλό μας επικρατούν οι σκέψεις: “Τι να φορέσω στη ζέστη; Πως να είμαι αξιοπρεπώς ντυμένη στη δουλειά, χωρίς όμως να ζεσταίνομαι; Τι να επιλέξω για βόλτες στην πόλη που η θερμοκρασία και η κουφόβραση χτυπάνε κόκκινο;”. Ναι, αυτές είναι μόνο μερικές ερωτήσεις, που έχουμε πάρει θέση να απαντήσουμε με το σημερινό θέμα.

Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε ένα ωραίο styling class με συμβουλές που μπορείς να υιοθετήσεις τις ζεστές μέρες, χωρίς να χάνεις το χαρακτηριστικό σου γούστο ή στιλ. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και θα έχεις λύσεις για τις καυτές μέρες που έρχονται. Μπορείς να εμπιστευτείς, να πάρεις ιδέες και να αξιοποιήσεις τα συγκεκριμένα street styles όπως και όποτε θέλεις.

1. Αέρινα φορέματα

Eίναι μαγικό κομμάτι για τις ζεστές μέρες στην πόλη. Απέφυγε τα mini και επένδυσε σε midi ή maxi γραμμές, δίνουν άνεση και κυρίως σε διατηρούν δροσερή όσο η ζέστη ανεβαίνει. Μονόχρωμα ή με print οι επιλογές είναι πολλές και βεβαίως θα το πάρεις μαζί σου και στις διακοπές σου.

2. Satin φούστες

Είναι και μεγάλη τάση φέτος οπότε θα την έχεις ήδη εντοπίσει ή ήδη αγοράσει. Διάλεξε μία σε pastel απόχρωση και άνετη χαλαρή γραμμή, και μόνο το ύφασμα της δίνει μία ωραία αίσθηση δροσιάς και δεν σε ζεσταίνει καθόλου κατά την διάρκεια της μέρας. Στα πολύ plus είναι ότι αποτελεί ένα κομμάτι που φοράς παντού στο γραφείο σε ένα γάμο αλλά και στο νησί.

3. Οργανικά υφάσματα

Τα συνδετικά υφάσματα από τα οποία είναι φτιαγμένα τα περισσότερα ρούχα που όλες αγοράζουμε από τις οικονομικές αλυσίδες, δυστυχώς δεν είναι κατάλληλα για την ζέστη. Μας δημιουργούν δυσφορία και δεν αφήνουν το δέρμα μας να αναπνεύσει. Φρόντισε για εκείνες τις πολύ ζεστές μέρες λοιπόν να επιλέξεις υφάσματα που είναι φιλικά προς το δέρμα και κυρίως είναι φυσικά ώστε να μην σε επιβαρύνουν παραπάνω.

4. Διάλεξε ένα bralette για σουτιέν

Τα εσώρουχα είναι πολύ βασικό στοιχείο για να νιώθουμε άνετες όλη την ημέρα και με αυτοπεποίθηση. Το bralette είναι η καλύτερη λύση για τις ζεστές μέρες γιατί έχει shape που ναι μεν αγκαλιάζει το στήθος αλλά δεν μας ζορίζει όπως ένα σουτιέν με μπανέλα, και τέλος ακόμη και αν φανεί μέσα από ένα loose top είναι πάντα ok.

5. Μαλλιά ψηλά

Όλες θέλουμε να έχουμε τα μαλλιά μας πιασμένα τις ζεστές μέρες, το θέμα είναι με τι. Απέφυγε τα λαστιχάκια και τα κλάμερ και πιάσε τα μαλλιά σου με ένα ωραίο μαντήλι. Έτσι θα είσαι απόλυτα stylish και δεν θα ζεσταίνεσαι πια.

6. Wide leg παντελόνια

Ακόμη και αν ορκίζεσαι στα skinny παντελόνια τις μέρες που κάνει ζέστη πρέπει να τα αποχωριστείς και να φορέσει άνετα wide leg. Θα έχεις έτσι και stylish look αλλά κυρίως θα είσαι άνετη χωρίς να ζεσταίνεσαι extra από το στενό παντελόνι. Ιδανικά διάλεξε ανοιχτό χρώμα και όχι πολύ μακρύ.

7. Φόρεσε ένα καπέλο

Τις μέρες που κάνει ζέστη ένα καπέλο είναι στα πολύ do! Διάλεξε ένα ιδανικό για την πόλη και δώσε στο style σου με μία τέλεια detail. Το καπέλο και θα σε προστατέψει από την ζέστη και θα δώσει στο urban look σου μία άλλη πιο fresh εικόνα.

8. ‘Aνετα top

Τις μέρες που η ζέστη είναι υψηλή απέφυγε τα πολύ στενά top και διάλεξε άνετα αέρινα που δεν ακουμπούν στο δέρμα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να βρεις αυτό που σου αρέσει, lingerie με κουμπιά, δοκίμασε το ιδανικό για το look σου και βγες στον καύσωνα με safe look.

9. Δερμάτινα σανδάλια

Τα παπούτσια είναι επίσης ένα μεγάλο ζήτημα τις καυτές μέρες. Τα δερμάτινα σανδάλια είναι μία δυνατή επιλογή αφού είναι απόλυτα άνετα αλλά και λόγω υλικού δεν θα σε ζεστάνουν καθόλου. Υπάρχουν σχέδια για πολλά γούστα αλλά αν θες την γνώμη που όσο πιο απλό τόσο καλύτερα.

10. Κράτησε μία μικρή τσάντα

Ναι το ξέρω ότι μέσα στην τσάντα σου έχεις τα πάντα και γι αυτό είναι τόσο μεγάλη, μαζί σου είμαι και εγώ!Αλλά τις μέρες που κάνει ζέστη πρέπει να κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη. Κράτησε μία ελαφριά τσάντα, βάλε τα απολύτως απαραίτητα και βγες στην ζέστη με ένα βάρος λιγότερο ώστε να είσαι άνετη και stylish.

Read More

And More