10 συμβουλές για να βρεις το προσωπικό σου στιλ

1.Αληθινή εικόνα!
Να έχεις πραγματική εικόνα για τον τύπο του σώματός σου.
Άκουσε τον καθρέφτη σου. Είναι ο πιο αντικειμενικός κριτής! Εσύ δηλαδή. Κανένας άλλος.
2.Ηairstyle
Φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι σε ένα χρώμα κολακευτικό για το φυσικό χρώμα του δέρματός σου. Το στιλ των μαλλιών σου να είναι σωστό πρώτα από όλα για το σχήμα του προσώπου σου. Λάβε υπόψην σου και τον επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο που κινείσαι. Το πανκ λουκ είναι υπέροχο αλλά δεν θα εκτιμηθεί αν δουλεύεις σε τράπεζα!
3.Εσώρουχα
Πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική εικόνα ενός συνόλου παίζουν τα σωστά εσώρουχα. Επένδυσε στο σωστό σουτιέν: να έχει το κατάλληλο κράτημα και να αγκαλιάζει το θώρακα χωρίς να πιέζει δημιουργώντας άκομψους όγκους. Δοκίμασε όσο περισσότερα γίνεται μέχρι να καταλήξεις στο ιδανικό γιά σένα.
4.Χρώμα
Εδω αξίζει να πειραματιστείς αρκετά! Δοκίμασε χρώματα που πρώτα από όλα σου φτιάχνουν τη διάθεση. Ιt’s all about the mood. Επέλεξε χρώματα που φωτίζουν το πρόσωπό σου.
Οι μονοχρωμίες στα ρούχα μπορεί να φαίνονται βαρετές αλλά ταιριάζουν σε όλες. Με ένα διαφορετικού χρώματος αξεσουάρ αμέσως αποκτάς στιλ.
Μην συνδυάζεις περισσότερα από τρία χρώματα, εκτός αν έχεις τσεκαρισμένο ταλέντο σε αυτό.
5.Κολάζ your style!
Κόψε από περιοδικά διάφορα ρούχα, στιλ ,αξεσουάρ που σου αρέσουν και κάνε ένα κολάζ από όλα αυτά που σου αρέσουν. Άρχισε σιγά σιγά να τα δοκιμάζεις για να δεις αν ταιριάζουν πραγματικά σε εσένα. Στον σωματότυπό σου, στην προσωπικότητά σου, στο ύφος σου. Δες το σαν ένα παιχνίδι που θα σε χαλαρώσει και θα κάνεις κάτι ουσιαστικά λειτουργικό για εσένα.
6.Τζιν παντελόνι
Επέλεξε το διαχρονικό αγαπημένο τζιν συμφώνα με τη γραμμή που κολακεύει το σώμα σου. Υπάρχει πληθώρα τζιν παντελονιών και σε χρώμα και σε σχήμα. Το θέμα είναι να είσαι, να φαίνεσαι, και να νιώθεις όμορφη και ασφαλής. Μην βιαστείς να καταλήξεις. Είναι μια αγορά που θέλει χρόνο μέχρι να βρεις αυτό που σε αναδεικνύει απόλυτα.
7.Να έχεις θάρρος!
Δοκίμασε διάφορα στιλ ρούχων μέχρι να βρεις εκείνο που εσύ νιώθεις και βλέπεις στο καθρέφτη σου ότι είναι αρμονικό με τον χαρακτήρα σου και συμφωνεί με το μήνυμα που θέλεις να περάσεις στους άλλους. Αν το ύφος σου και οι προσωπικές επιλογές σου έρχονται σε αισθητική αντίθεση με το εργασιακό σου περιβάλλον καλό είναι να ξεχωρίσεις αυτά τα δυο όσον αφορά στα ρούχα!
Να θυμάσαι ότι το προσωπικό σου στιλ καθορίζεται από την προσωπικότητά σου, το lifestyle σου και το περιβάλλον που κινείσαι.
8.Αρμονία
Όσο extreme αν θέλεις και μπορείς να είσαι καλό είναι ακόμη και στο πιο χαοτικό mix & match να υπάρχει μια αρμονία, μια συνοχή. Μην σου ακούγεται περίεργο. Ισορροπία υπάρχει ακόμα και ανάμεσα σε αντιφατικά πράγματα.
Η αρμονία είναι κάτι που εσύ δημιουργείς. Ο τρόπος να την επιτύχεις είναι να υπάρχει σε κάποιο επίπεδο μια κοινή αναφορά. Ίσως είναι τα αξεσουάρ με τα ρούχα ή τα αξεσουάρ μεταξύ τους ή τα χρώματα κλπ.
9. Ξεφορτώσου από τη ντουλάπα σου ότι δεν είναι “εσύ”!
Αποφάσισε και κάνε ένα γερό ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σου και χάρισε ότι: δεν είναι αρμονικό με τη προσωπικότητά σου, δεν κουμπώνει ή είναι υπερβολικά μεγάλο. Είναι προτιμότερο να έχεις λιγότερα ρούχα στη ντουλάπα σου αλλά να είναι όλα του γούστου σου και του στιλ σου παρά να αποσυντονίζεσαι από πράγματα που απλώς σου πιάνουν χώρο.
10.Μείνε πιστή στον εαυτό σου την επομένη φορά που θα βγεις για ψώνια
Κάνε μια λίστα με το τι πραγματικά χρειάζεσαι. Είναι πιο σημαντικό να έχεις στην ντουλάπα σου ωραία basic ρούχα που θα αποτελούν τη “βάση” του στιλ σου παρά να έχεις το τελευταίο hot-item που μπορεί να είναι υπέροχο αλλά να μην έχει καμία σχέση με την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα σου. Το μόνο που θα καταφέρεις έτσι είναι να σου αποσυντονίσει το στιλ σου και τη γκαρνταρόμπα σου. Άρα και εσένα.

Read More

And More