2 μυστικά για να αποκτήσουν τα λευκά σου ρούχα την χαμένη τους λάμψη!

Ένα από τα βασικά ζητήματα με τα λευκά ρούχα που τόσο αγαπαάμε να φοράμε το καλοκαίρι είναι ότι με το πέρασμα του χρόνουν χάνουν την λάμψη τους.

Το κιτρίνισμα και το γκριζάρισμα κάνουν την εμφάνισή τους με τον καιρό. Το μυστικό είναι παλιό και μας το έχουν εμπιστευτεί οι μαμάδες μας ή οι γιαγιάδες μας και έχει σίγουρη επιτυχία!

Με λεμόνι
Για πλύσιμο στο χέρι: Πλύνε το ύφασμα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό με σαπούνι Μασσαλίας προσθέτοντας ένα μεγάλο λεμόνι κομμένο σε φέτες (ή τον χυμό δύο λεμονιών). Ξέπλυνε και άπλωσέ το να στεγνώσει στον ήλιο.
Για το πλυντήριο: Πρόσθεσε τον χυμό δύο λεμονιών στη θήκη του απορρυπαντικού, πλύνε κανονικά τα λινά ή βαμβακερά είδη και άπλωσέ τα στον ήλιο.
Προσοχή! Τα συνθετικά λευκά υφάσματα, όταν στεγνώνουν στον ήλιο, έχουν την τάση να κιτρινίζουν.

Με μαγειρική σόδα
Για πλύσιμο στο χέρι: Πρόσθεσε στο νερό για το τελευταίο ξέβγαλμα ένα ποτήρι του νερού μαγειρική σόδα και άπλωσε στον ήλιο. Γενικά αν προσθέσεις μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα (125 ml) στο συνηθισμένο σου απορρυπαντικό, τα λευκά ρούχα γίνονται πιο λευκά και τα χρωματιστά πιο φωτεινά.
Για το πλυντήριο: Πρόσθεσε την ίδια ποσότητα μαγειρικής σόδας στη θήκη του απορρυπαντικού και πλύνε κανονικά τα υφάσματα. Στέγνωσε τα στον ήλιο.

Read More

And More