3 ντοκιμαντέρ μόδας που αξίζει να δεις!

3 ντοκιμαντέρ μόδας που αξίζει να δεις! | tlife.gr

Όπως και οι εκθέσεις μόδας, έτσι και τα ντοκιμαντέρ, έχουν την δυνατότητα να μας μαθαίνουν πράγματα για τους σχεδιαστές, και για τον μαγικό κόσμο της μόδας. Με τελευταίο το fashion film για την Vivienne Westwood, που αναμένουμε με πολύ αγωνία, μιας και αναφέρεται η σχέση της σχεδιάστριας με την punk culture, έχουμε ήδη εντοπίσει τα 3 πιο δημοφιλή fashion ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις.

Ιστορία, συνεντεύξεις ,εικόνες από προετοιμασία μιας ολόκληρης συλλογής, αλλά και πολλά στοιχεία από την ζωή των σχεδιαστών, και τον τρόπο που εμπνέονται, είναι μερικά από αυτά που μπορείς να απολαύσεις βλέποντας ένα fashion ντοκιμαντέρ. Εδώ σου έχω τις 3 καλύτερες προτάσεις:

1.«Valentino: The Last Emperor» (2008)

Παρακολουθούμε τον σχεδιαστή να προετοιμάζει μία collection, αλλά και να ετοιμάζει μία αναδρομική έκθεση στο Παρίσι, κάνοντας πολλά come back στην ιστορία του οίκου τις τελευταίες δεκαετίες. Θεαματικές cameo εμφανίσεις από super stars, όπως η Anne Hathaway, θα ενθουσιάσει όσους θέλουν ένα glam fashion film.

2.»L’amour Fou» (2010)

Έχουν γίνει πολλά film και ντοκιμαντέρ για την ζωή του Yves Saint Laurent. Το συγκεκριμένο όμως είναι ιδιαίτερο γιατί μας μιλάει για τον σχεδιαστή και την ζωή του μέσα από την ματιά του χρόνια συντρόφου του, Pierre Bergé. Ακόμη πιο σημαντικό να το δεις τώρα που και ο Berge έχει φύγει από την ζωή!

3.«Lagerfeld Confidential» (2007)

Μια εσωτερική ματιά στον κόσμο του directro της Chanel και του Fendi, αλλά και πολλές στιγμές του Karl σαν φωτογράφου και σαν sketch artist. Aπό τα λίγα film στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα το χιούμορ του και το αστείρευτο πνεύμα του!

READ more