Black Friday: Ένας πολύτιμος οδηγός για να κάνεις σωστά τις αγορές σου online

Σήμερα είναι (επιτέλους) η περίφημη Black Friday και ήδη σου έχω ετοιμάσει την μαγική λίστα με τα must κομμάτια που χτίζουν μία capsule γκαρνταρόμπα. Πολλές από εμάς θα κάνουμε την βόλτα μας στα μαγαζιά αλλά πιο πολλές ακόμη θα απολαυσουν το online shopping. Κάποιες είστε εξοικειωμένες με αυτόν τον τρόπο shopping, κάποιες πάλι όχι, παρόλα αυτά το online γιγαντώνεται και μπαίνει όλο και πιο ενεργά στη ζωή μας. Κάποιες από εμάς είμαστε ακόμα διστακτικές στο να πραγματοποιήσουμε αγορές online, φοβούμενες μήπως τυχόν και επιλέξουμε το λάθος μέγεθος, αφού το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν δοκιμάζεις τίποτε απλά βλέπεις και… αγοράζεις! Επίσης κάποιες έχουμε συνηθίσει την αγορά μόνο στα καταστήματα όπου πάμε, διαλέγουμε, δοκιμάζουμε και αποφασίζουμε τι τελικά θα αποκτήσουμε.

Σήμερα θα κάνουμε ένα μικρό μάθημα με έξυπνα tips για να κάνεις αποτελεσματικά τις αγορές σου online ακόμη και αν είσαι…πρωτάκι, χωρίς να έχεις άγχος και κυρίως χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψει κάτι μετά και χάσεις πολύτιμο χρόνο.

  1. Τα σωστά βήματα για να μετρηθείς σωστά και να βρεις το νούμερο σου!

Επιβάλλεται να γνωρίζετε ποιο είναι το νούμερο σας και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μετρηθείτε. Θα σου πούμε τα βασικά βήματα για να μετρηθείς στο σπίτι σωστά, και εύκολα: προσέχετε να κρατάτε την μεζούρα μέτρησης άνετη και ελαφρώς χαλαρή, χωρίς να την σφίγγετε πολύ.

Ύψος: Φαντάζομαι το ξέρεις ήδη, αλλιώς στέκεσαι στον τοίχο και σημειώνεις την κορυφή του κεφαλιού σου, ενώ μετά μετράς με την μεζούρα την απόσταση από το σημείο αυτό μέχρι το πάτωμα.

Θώρακας – Στήθος: Τοποθετήστε την μεζούρα γύρω από το πιο “γεμάτο” τμήμα του στήθους σας.

Μέση: Η μεζούρα πρέπει να περαστεί γύρω από το στενότερο σημείο του σώματος, στη φυσική γραμμή της μέσης.

Περιφέρεια: Η μεζούρα πρέπει να τυλιχθεί περιμετρικά γύρω από το φαρδύτερο μέρος των γοφών.

Το μήκος των μανικιών: Σηκώστε το χέρι σας στο πλάι και μετρήστε την απόσταση από το μέσο του λαιμού έως τον καρπό.

To μήκος των παντελονιών: Είναι προτιμότερο να μετρήσετε το παντελόνι που ξέρετε ήδη ότι σας ταιριάζει καλύτερα και το έχετε στο σπίτι ήδη. Το μήκος του παντελονιού μετριέται στο εσωτερικό τμήμα του ποδιού (από τον καβάλο έως τον αστράγαλο).

Το ιδανικό μέγεθος σουτιέν: Δες το νούμερο από το σουτιέν ( που έχεις ήδη στο σπίτι) το οποίο όταν φοράς νιώθεις ότι σου στέκεται άψογα!

Extra tips: Κάθε e-shop διαθέτει έναν ενδεικτικό πίνακα μεγεθολογίου. Θα πρέπει να τον συμβουλεύεστε ανελλιπώς, πριν από κάθε σας παραγγελία. Εταιρείες που απευθύνονται σε νέους όπως (H&M, TopShop, κ.α.) έχουν συνήθως μικρότερα πατρόν από τα είδη των εταιρειών που απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ τα ρούχα αμερικανικής προέλευσης είναι παραδοσιακά ελαφρώς μεγαλύτερα.

2. Διάβασε τις κριτικές που έχουν γράψει άλλοι χρήστες

Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, όπως είναι οι κριτικές των προϊόντων. Είναι σημαντικό να τους ρίξεις μια ματιά. Από τις κριτικές καταλαβαίνεις για παράδειγμα, εάν ένα είδος σας ταιριάζει (έχει πολύ στενή φόρμα, ή μήπως είναι πολύ φαρδύ;), καθώς και άλλες μικροδιαφορές. Σημαντικό! Μην διστάσεις να απευθυνθείς απευθείας στους εμπόρους, ειδικά όταν πρόκειται για μικρό κατάστημα, προκειμένου να ζητήσεις διευκρινίσεις για τις διαστάσεις και άλλες τυχόν λεπτομέρειες.

3. Να διαβάζετε πάντα πριν από την παραγγελία την πολιτική που ακολουθείται για τις αλλαγές

Πρέπει να ξέρετε από πριν, πόσες μέρες έχετε περιθώριο για αλλαγές και αυτό θα το μάθετε μόνο αν διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική της κάθε εταιρείας. Μπορεί κάποιες εταιρείας να έχουν χρονικό περιθώριο για αλλαγές 10 ημέρες, αλλά κάποιες να έχουν λιγότερες ή κάποιους όρους που αν δεν τους ξέρετε, ίσως σας κάνουν την ζωή δύσκολη, σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη! Ρίξτε μία γρήγορη ματιά στους κανονισμούς του site ακόμη και να είστε απόλυτα σίγουρη για ότι αγοράζετε!

4. Χρησιμοποιήστε το… καλάθι

Μία πολύ καλή λύση είναι να δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο e-shop και αφήστε στο καλάθι σας τα προϊόντα που θέλετε για μία-δύο μέρες. Ακούγεται λίγο τρομακτικό, αλλά τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τι ακριβώς βρίσκεται στη λίστα σας και είναι πιθανό να σας προσφέρουν μία έκπτωση παραπάνω ώστε να σας ενθαρρύνουν να αγοράσετε (και να κερδίσετε χρήματα). Εξάλλου, η υπομονή είναι και η μεγαλύτερη αρετή!

5. Δώσε προσοχή στα χρώματα.

 Είναι καλό να γνωρίζεις πως τα χρώματα που βλέπεις στη φωτογραφία ενός προϊόντος, δεν είναι πάντα τα ίδια με αυτά που θα δεις από κοντά στο ρούχο που θα αγοράσεις. Τα χρώματα της οθόνης καθώς επίσης και της φωτογραφίας πολύ πιθανόν να διαφέρουν ελάχιστα από αυτό που θα δεις όταν λάβεις το προϊόν. Αν τα χρώματα διαφέρουν αρκετά, τότε μη διστάσεις να επιστρέψεις το προϊόν πίσω.

6. Mην φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις.

 Είτε έχεις διαβάσει εκατοντάδες αξιολογήσεις χρηστών, είτε είσαι σίγουρη για το μέγεθος, είτε έχεις απορίες σχετικά με τις μετρήσεις και τα χρώματα, δε βλάπτει να στείλεις όλες τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου στην εταιρεία από την οποία ετοιμάζεσαι να αγοράσεις προϊόντα. Οι περισσότερες απαντούν μέσα σε ένα 24ωρο και θα σου λύσουν τυχόν απορίες και προβληματισμούς.

Φωτογραφίες istock

 

Read More

And More