Celine FW24: Η συλλογή μας ταξιδεύει πίσω στα ’60s και είναι αφιερωμένη στον εμβληματικό φωτογράφο Richard Avedon

Η νέα γυναικεία συλλογή F/W24 της Celine έχει τον τίτλο “L’Arc de Triomphe” και είναι ένας φόρος τιμής στον μέντορα και φίλο του δημιουργικού διευθυντή Hedi Slimane, τον θρυλικό φωτογράφο Richard Avedon, τιμώντας δύο δεκαετίες από τον θάνατό του. To fashion show το οποίο κυκλοφόρησε σε μορφή βίντεο, μας δείχνει μία μεγάλη στροφή του παριζιάνικου οίκου, από τo signature grunge style που μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια στην swinging δεκαετία του ’60. Την δεκαετία δηλαδή όπου ο φωτογράφος Αvedon μεσουρανούσε και τότε κυκλοφόρησε τα πιο γνωστά του έργα.

 Η συλλογή ήταν γεμάτη με στοιχεία από την δεκαετία του ’60: ultra-mini φούστες, Mary Janes, πουά, mod looks, καπέλα, καλσόν, knee boots, κάπες αλλά και τους signature φιόγκους του οίκου έκαναν την διαφορά. Όπως πάντα o Slimane έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα παλτό, στα δερμάτινα κομμάτια, στα υπέροχα γυαλιά ηλίου και βεβαίως στην νέες τσάντες του οίκου!Μία συλλογή που θα φωτογράφιζε σίγουρα ο Ricard Avedon!

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CELINE (@celine)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CELINE (@celine)

Το film ξεκινάει με ένα πλάνο στην Αψίδα του Θριάμβου, ένα μνημείο με σημαντική σημασία για τον οίκο μόδας. Η ιστορία λέει ότι το 1971, η σχεδιάστρια Celine Vipiana βρέθηκε στην Place de L’Etoile μετά από βλάβη στο αυτοκίνητό της. Κοιτάζοντας προς τα πάνω, παρατήρησε το μοτίβο των αλυσίδων που περιέβαλλε την Αψίδα του Θριάμβου, σύντομα μετά θα προσάρμοζε αυτό το μοτίβο ως το μονόγραμμα του οίκου- που αργότερα επανασχεδιάστηκε με μια μοντέρνα πινελιά από τον Slimane κατά την άφιξή του στον οίκο Celine το 2018.

Δες όλο show εδώ:

Φωτογραφίες- Courtesy of Celine

 

 

 

 

 

 

Read More

And More