Davide Renne: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 46 ετών ο Creative Director του οίκου Moschino

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, η παγκόσμια fashion scene συγκλονίστηκε από την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Davide Renne, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του οίκου Moschino, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 46 ετών κάτω από αδιευκρίνιστα ακόμα αίτια. Ο διάσημος designer είχε αναλάβει τα ηνία του Ιταλικού label μόλις 10 ημέρες νωρίτερα, στις αρχές δηλαδή του Νοεμβρίου.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moschino (@moschino)

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον πόνο που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Ο Davide εντάχθηκε στο δυναμικό μας, μόλις πριν από λίγες μέρες. Μια ξαφνική ασθένεια τον πήρε από κοντά μας πολύ νωρίς. Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έχει συμβεί», δήλωσε ο Massimo Ferretti, Πρόεδρος της εταιρείας Moschino Aeffe SpA. Και συνέχισε, λέγοντας: «Με τον Davide, εργαζόμασταν σκληρά για να δώσουμε έναν νέο αέρα στο brand, με πολύ ενθουσιασμό και αισιοδοξία καταστρώναμε σχέδια για το μέλλον. Παρόλο που ήταν μαζί μας μόνο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Davide κατάφερε αμέσως να γίνει αγαπητός και σεβαστός από όλους εμάς. Σήμερα αναλαμβάνουμε να συνεχίσουμε αυτό που οραματιζόταν για τον οίκο, ακολουθώντας την δημιουργικότητά και την φαντασία του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του».

Έχοντας εργαστεί για χρόνια στον οίκο Gucci, όπου σχεδίαζε τις γυναικείες συλλογές για περίπου 2 χρόνια ως επικεφαλής, ο Davide Renne ανέλαβε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Moschino την 1η Νοεμβρίου και η πρώτη του συλλογή  για τον οίκο επρόκειτο να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου. Θυμίζουμε πως διαδέχθηκε τον Jeremy Scott, ο οποίος αποχώρησε από το δημοφιλές label τον περασμένο Μάρτιο, μετά από 10ετή θητεία.

 

 

Read More

And More