Dior, Schiaparelli και Giambattista Valli άνοιξαν την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι με θεαματικά show

H Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι ξεκίνησε χθες και θα είναι πιο διασκεδαστική από ποτέ, με μεγάλους οίκους να δείχνουν τις συλλογές τους και πολλά extra events. Η πρώτη μέρα είχε A-list ονόματα με εντυπωσιακά show:

Φωτογραφίες: Splash/Reuters

Schiaparelli

 

 «The Surreal World of Elsa Schiaparelli» αυτός είναι ο τίτλος της μεγάλης έκθεησης που ξεκινάει για την σχεδιάστρια και ιδρύτρια του οίκου και περιλαμβάνει κομμάτια που δημιούργησαν άλλοι σχεδιαστές ως φόρο τιμής στην ιδρυτική ιδιοφυΐα του οίκου Schiaparelli, μεταξύ των οποίων οι: Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, Azzedine Alaïa και Κρίστιαν Λακρουά. Για τη φετινή λοιπόν συλλογή υψηλής ραπτικής που είδαμε χθες, ο Daniel Roseberry, ο λαμπρός καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, υιοθέτησε αυτή την ιδέα: «Nα συνομιλήσει με τους ανθρώπους που είχαν τόσο εμπνευστεί από αυτήν». Συγκλονιστικός για μία ακόμη φορά, μας γοήτευσε με υπέροχες σιλουέτες, εντυπωσιακά κοσμήματα και καπέλα που ξεχώρισαν!

 

Dior

 

 

 

Όταν η Maria Grazia Chiuri είδε το έργο της Ουκρανής καλλιτέχνιδας, Olesia Trofymenko την άνοιξη, ήξερε ότι ήθελε να συνεργαστεί μαζί της για το show Υψηλής Ραπτικής. Μετά από συζήτηση, η καλλιτέχνης, που ζει στο Κίεβο, πρότεινε να χρησιμοποιηθεί ένα στοιχείο της ουκρανικής λαογραφίας: το Δέντρο της Ζωής, ως εμβληματικό θέμα στην συλλογή και βεβαίως η ιδέα είχε απήχηση στην Chiuri. Όχι μόνο επειδή ήθελε να υποστηρίξει και να αναδείξει το έργο ενός καλλιτέχνη σε καιρό πολέμου, αλλά και επειδή ο συμβολισμός του Δέντρου της Ζωής εμφανίζεται σε τόσους πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες. Η συλλογή είχε τα εμβληματικά σχέδια του οίκου με τα αέρινα φορέματα, αλλά και ιδιαίτερα κεντήματα σε κάπες και σακάκια που στηρίχθηκαν στα σχέδια της Ουκρανής εικαστικού!

Giambattista Valli

 

 

 

 

 

Τούλι, χρώμα, όγκοι και φιόγκοι δημιούργησαν το μαγευτικό σύμπαν του Giambattista Valli για την Haute Couture συλλογή του. Τα σύνολα ολοκλήρωναν με coo ύφος, cut eye embellished γυαλιά ηλίου και εντυπωσιακά σκουλαρίκια! Μία ακόμη μαγευτική συλλογή που ξεχώρισε για την colorfull αίσθηση της!

 

Read More

And More