H Kate Middleton με αυτά τα κοσμήματα αποτίει φόρο τιμής στην Βασίλισσα Ελισάβετ

Το βασιλικό πένθιμο dress code ακολουθεί το αυστηρό πρωτόκολλο του Παλατιού. Αυτό αφορά και στα κοσμήματα που θα φορέσουν τα μέλη της οικογένειας. Για την νεκρώσιμη πομπή της Βασίλισσας στις 14 Σεπτεμβρίου, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας απέτισε φόρο τιμής στην αείμνηστη  μονάρχη φορώντας την καρφίτσα της Αυτής Μεγαλειότητας, η οποία διαθέτει τρία μεγάλα μαργαριτάρια στο κέντρο ενός φύλλου με διαμάντια.

 

Η Elizabeth II φόρεσε το σχέδιο μόνο μία φορά, σε μια συναυλία στη Σεούλ για τα 73α γενέθλιά της.

 

Τα σκουλαρίκια που φόρεσε η Kate Middleton, τιμούσαν την Νταϊάνα, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας – της οποίας τον τίτλο πήρε αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας στις 8 Σεπτεμβρίου. Ήταν δώρο της Βασίλισσας Ελισάβετ λίγο πριν το γάμο της Lady D με τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1981 και στην συνέχεια έγιναν τα αγαπημένα της.

Η καρφίτσα και τα σκουλαρίκια συμβολίζουν επίσης τη θλίψη. Τα μαργαριτάρια έχουν συνδεθεί με το πένθος από τη εποχή της βασιλείας της Βικτώριας. Είναι ευρέως γνωστό ότι η αείμνηστη μονάρχης δεν φόρεσε ποτέ ξανά χρώμα μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Αλβέρτου, του αγαπημένου της συζύγου, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων λίθων. Αντί για ζαφείρια, σμαράγδια και ρουμπίνια, η Βικτώρια προτιμούσε αποκλειστικά και μόνο τα μαργαριτάρια, ενισχύοντας τη σχέση των τελευταίων με το πένθος!

Φωτογραφίες Reuters

Read More

And More