H Kenzo λανσάρει μία tribute συλλογή αφιερωμένη στους μεγάλους Ιάπωνες σχεδιαστές !

Ο Creative Director του οίκου Kenzo: Felipe Oliveira Baptista, παρουσιάζει μια φανταστική tribute συλλογή, αφιερωμένη στους μεγάλους Ιάπωνες σχεδιαστές, που φέτος έφυγαν από την ζωή: τον Kenzo Takada και τον Kansai Yamamoto. Η tribute collection είναι εμπνευσμένη από τα αρχεία των σχεδιαστών, αλλά και το κοινό τους πάθος για τα άγρια ζώα στις δημιουργίες τους.

Κenzo Takad/ Kansai Yamamoto

Οι δύο Ιάπωνες σχεδιαστές που ήρθαν στην Ευρώπη από πολύ νεαρή ηλικία, ο Kenzo Takada στο Παρίσι στη δεκαετία του ’60 και ο Kansai στο Λονδίνο τη δεκαετία του ’70, έφεραν επανάσταση στη μόδα.

Πέρα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις για τα ρούχα, ο Felipe Oliveira Baptista είδε μια συγκεκριμένη συνάφεια στις δημιουργίες των δύο σχεδιαστών. Πρωτοποριακά, χωρίς περιορισμούς ρούχα, πανκ στοιχεία και πάνω από όλα original σχέδια, ο Kenzo και ο Yamamoto ήταν υποστηρικτές μιας χαρούμενης μόδας που μίλησε σε όλους.

                                                                            

Οι αιλουροειδείς γάτες, τα μοτίβα των ζώων, το μπαμπού, οι ρίγες και η ιαπωνική καλλιγραφία δίνουν στα κομμάτια της συλλογής μια υπέροχη μοναδικότητα και βεβαίως έχουν όλα τα στοιχεία που λάτρευαν κι οι δυο δημιουργοί. Η συλλογή είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Kenzo παγκοσμίως και στο Kenzo.com από τις 30 Νοεμβρίου.

Read More

And More